TÉMA

Hlučínsko

V Bolaticích na Hlučínsku otevřeli nový domov pro seniory. Kapacita se rychle vyčerpala

V Bolaticích na Hlučínsku se otevřel nový domov pro seniory. Postavila si ho obec. Nabídne místa pro dvaatřicet klientů, zájem je ale trojnásobný. Aktuálně čekají v celém Česku na umístění do domovů tisíce lidí. Například v Moravskoslezském kraji to trvá i rok.
14. 3. 2023|

Kostel v Dolním Benešově ukrýval vzácné renesanční štuky a barokní malby

V kostele v Dolním Benešově na Hlučínsku odkryli restaurátoři vzácné štuky ze 17. století. Podobná renesanční výzdoba je v kostelích na severní Moravě a ve Slezsku naprosto ojedinělá. Kromě toho objevili i malby a nápisy z období baroka.
3. 8. 2022|

Ostravský obvod Plesná je opět otevřený, policisté museli lidi evakuovat kvůli nálezu pumy

Policie v sobotu uzavřela velkou část ostravského obvodu Plesná. Evakuovala místní obyvatele, protože se tam v sobotu dopoledne našla nevybuchlá letecká puma z druhé světové války. Řekla to mluvčí ostravské policie Eva Micalíková. Pyrotechnici pumu vyzvedli asi čtvrt hodiny po páté večer. Evakuace se týkala velké části obyvatel obvodu, ve kterém žije přibližně třináct set lidí.
20. 11. 2021Aktualizováno20. 11. 2021, 17:36|

Začala oprava mostu na vytížené silnici mezi Ostravou a Hlučínem. Objížďky ucpaly kolony

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo opravu mostu přes řeku Odru na vytížené silnici I/56 mezi Ostravou a Hlučínem. Most je kvůli tomu od pondělního rána zavřený, řidiči musí jet objížďkami. Silnice je hlavní spojnicí Ostravy a Hlučínska. Objízdné trasy přes přilehlé obce přinesly hned v prvním dni dlouhé kolony a dopravní komplikace.
31. 5. 2021Aktualizováno31. 5. 2021, 17:40|