TÉMA

Historické vozidlo

Za pokus o vraždu při loupeži historických aut ve Vyškově uložil soud muži 18 let vězení

Krajský soud v Brně ve čtvrtek za pokus o vraždu při loupeži historických vozů ve Vyškově uložil Martinu Proseckému 18 let vězení, dva poškozené napadl mačetou. Potrestal ještě dva muže, za pokus o loupež a další trestné činy uložil soud komplicovi Proseckého trest 9,5 roku vězení, dalšímu spoluobžalovanému kromě jiného za omezování osobní svobody podmíněný trest. Hlavní obžalovaný se částečně doznal, popřel však, že by chtěl někoho zabít. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro možné odvolání.
30. 3. 2023Aktualizováno30. 3. 2023, 13:23|

Jaguary, mustangy i staré felicie obsadily budějovické náměstí. Startovala rallye veteránů

Více než 150 historických vozidel se vydalo na víkendovou cestu jižními Čechami a okrajově také Dolním Rakouskem. Jízda s názvem South Bohemia Classic odstartovala přehlídkou na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. a v pátek v podvečer vyrazili jezdci směrem do Českého Krumlova.
10. 9. 2021|

V České Lípě opravují historickou lokomotivu Albatros. Po dokončení se přesune do muzea

Skupina nadšenců v České Lípě renovuje parní lokomotivu Albatros z roku 1955, která jezdila po dráze do první poloviny 70. let minulého století. Opravy historické mašiny, kterou řadí odborníci mezi klenoty na železnici, potrvají několik let. Po dokončení se stane muzejním exponátem, zatím však není jasné, kde ji návštěvníci uvidí.
8. 5. 2021|