TÉMA

Miroslav Čapek

Účast soudce Čapka na oslavě v Teplicích by měl nejdříve řešit magistrát, rozhodl kárný senát

Údajnou účastí teplického soudce Miroslava Čapka na oslavě podnikatele Petra Bendy, která se konala v době nouzového stavu, by se měl nejprve zabývat v přestupkovém řízení teplický magistrát. Kárný senát Nejvyššího správního soudu (NSS) přerušil řízení o návrhu předsedy okresního soudu Jana Tichého na odvolání Čapka z funkce.
11. 11. 2021Aktualizováno11. 11. 2021, 14:18|

Teplický soudce Čapek by měl kvůli účasti na nelegálním večírku přijít o svou funkci, navrhuje jeho nadřízený

Předseda teplického soudu Jan Tichý v kárné žalobě na soudce Miroslava Čapka navrhuje, aby ho kárný senát zbavil funkce soudce. Důvodem je, že se Čapek podle Tichého zúčastnil na konci ledna oslavy narozenin teplického podnikatele Petra Bendy. Soudce Čapek obvinění popírá a předseda kárného senátu dal stranám ke zvážení možnost uzavřít dohodu o kárném provinění a opatření. Píše to server Česká justice. Oslava se konala v teplickém hotelu Prince de Ligne za účasti desítek lidí v době, kdy byly hotely kvůli šíření covidu uzavřeny a hromadné akce omezeny.
27. 7. 2021|

Teplický soudce Čapek čelí dalšímu kárnému řízení, podle předsedy soudu byl v zimě na nelegální oslavě

Kárné řízení se soudcem Miroslavem Čapkem zahájil předseda teplického okresního soudu Jan Tichý. Upozornil na to Český rozhlas Radiožurnál. Důvodem je Čapkova údajná účast na oslavě podnikatele Petra Bendy, která se konala v době, kdy se směli setkávat nanejvýš dva lidé a v noci platil zákaz vycházení. Čapek účast na oslavě popírá, Tichý však tvrdí, že má dostatek důkazů. Člověk podobný Čapkovi se objevil i na fotografiích, které po oslavě zveřejnil deník Blesk.
23. 7. 2021|

Soudce Čapka čeká kárné řízení, kvůli účasti na oslavě Petra Bendy

Lednová oslava narozenin podnikatele Petra Bendy bude mít dohru i u Nejvyššího správního soudu. Předseda okresní instance v Teplicích totiž podá kárnou žalobu na svého podřízeného Miroslava Čapka. Podle svých slov má dost důkazů o jeho účasti na akci, která odporovala protiepidemickým regulím. Sám Čapek už dřív v ČT popřel, že by v hotelu byl.
12. 4. 2021|