TÉMA

Hutní montáže

Spor o cenu za most v Ústí nad Labem po více než dvaceti letech skončil. Soud schválil smír

Soudní spor o doplatku za stavbu Mariánského mostu v Ústí nad Labem po 23 letech končí. Okresní soud v Ústí nad Labem schválil smír, který mu předložily město a společnost Witkowitz VHM. ČT informaci poskytl mluvčí soudu Martin Chládek. Podle zákona není při schválení smíru možné podat odvolání. Rozhodnutí je proto konečné. Zastupitelstvo města v pondělí schválilo, že firmě zaplatí třicet milionů korun. Společnost Witkowitz VHM původně požadovala mnohem více.
15. 9. 2022|

Ústí nad Labem nebude za Mariánský most doplácet miliony. Města se zastal odvolací soud

Za Mariánský most v Ústí nad Labem nebude město doplácet miliony korun. Nejvyšší soud odmítl dovolání společnosti Witkowitz VHM, informovala v úterý na svém webu radnice. Vyjádření žalobce, který se proti rozsudku ústeckého krajského soudu odvolal, ČTK zjišťuje.
1. 3. 2022|

Ústí nad Labem vyhrálo část sporu o doplatek za Mariánský most, nebude platit nic

Ústí nad Labem nemusí doplatit 180 ani 80 milionů korun za stavbu Mariánského mostu. Po 22 letech sporu mezi městem a společností Hutní montáže je na světě pravomocný rozsudek v jeho první části. Hutní montáže chtěly přes 180 milionů, obvodní soud jim sice přiznal necelých 80 milionů, ale odvolací soud nyní rozhodl, že Ústí nebude platit nic.
30. 3. 2021Aktualizováno30. 3. 2021, 20:21|