TÉMA

Zelený pas

Italové mohou do práce jedině s covid pasem. V mnoha městech proto lidé stávkovali a protestovali

Stávky a protesty provází v Itálii začátek platnosti nového opatření, kvůli kterému se lidé musejí při příchodu do práce prokázat covidovým pasem. V provozu zůstal i přístav Terst, kde  se na výzvu odborů sešlo na 6500 lidí. Přístav je klíčový pro napájení ropovodu vedoucího přes Ingolstadt do Kralup nad Vltavou, případně i Litvínova. V několika městech včetně Boloni, Janova nebo Říma se sešly tisíce lidí, chaos v dopravě, kterým organizátoři demonstrací hrozili, ale nakonec nenastal.
15. 10. 2021Aktualizováno15. 10. 2021, 19:10|

Na akce bude moci ještě v květnu 700 lidí, plánuje Zaorálek. Očkování zrychlilo, praktickým lékařům chybějí vakcíny

Ve středu dostal vakcínu proti covidu-19 druhý nejvyšší počet lidí za den od začátku vakcinace, a to 76 099. Vakcíny ale chybí praktickým lékařům. Ve středu přibylo 1857 potvrzených případů. Počet nově nakažených byl nejnižší za všední den od 21. září. Vláda ve čtvrtek rozhodla o dalším rozvolnění protiepidemických opatření. Podle ministra kultury Lubomíra Zaorálka (ČSSD) by mohlo po polovině května rozvolňování pokračovat povolením hromadných akcí až pro 700 lidí.
6. 5. 2021Aktualizováno7. 5. 2021, 17:18|

V Česku se začne testovat celoevropský covidový pas. Vstupenka na letní dovolenou v zahraničí

Už za dva týdny se v Česku začne testovat celoevropský zelený pas, který by měl umožnit lidem cestovat na dovolenou. Česká republika je totiž v první vlně zemí sedmadvacítky, kde budou tyto - zatím technické testy – probíhat. Eurokomisař Didier Reynders, který má tento pas na starosti, exkluzivně České televizi potvrdil, že ostrý start vstupenky na letní dovolenou plánuje Unie už v červnu.
1. 5. 2021|

Pandemie ve světě: Německo prodlužuje uzávěru, Rakousko otevře pět přechodů s Českem a Slovenskem

Německo prodlužuje uzávěru do 18. dubna a vyzývá své občany, aby pět dnů velikonočních svátků strávili doma a omezili kontakty na minimum. Země tak chce zlomit třetí vlnu pandemie, oznámila v noci na úterý po dlouhém jednání se zemskými premiéry kancléřka Angela Merkelová. Britský parlament a Bavorsko si připomínají oběti pandemie. Rakousko otevře čtyři hraniční přechody s Českem a jeden se Slovenskem.
23. 3. 2021Aktualizováno23. 3. 2021, 21:09|