TÉMA

Kara

Věřitelé Kary Trutnov schválili ocenění firmy na 80 milionů. Do jejího vedení se vrátil bývalý majitel

Věřitelé kožešnické obchodní společnosti Kara Trutnov, která je od února v insolvenčním řízení, ve čtvrtek na jednání u Krajského soudu v Hradci Králové schválili ocenění podniku podle znaleckého posudku na 80,5 milionu korun. Schválení posudku je předpokladem pro přijetí reorganizačního plánu a toho, aby Kara mohla dál fungovat. Za obnovou chodu stojí podnikatel Zdeněk Rinth, který Karu od května řídí a její provoz zatím podpořil půjčkou 25 milionů korun. Dříve uvedl, že je do její záchrany připraven vložit až 90 milionů korun.
2. 9. 2021|

Kara Trutnov obnovuje výrobu, do podniku se vrátil bývalý majitel

Pokus o záchranu tradiční firmy Kara Trutnov pokračuje. Továrnu na výrobu kožených a kožešinových oděvů převzala v úpadku investiční skupina Natland a bývalý majitel Zdeněk Rinth. Před třemi lety prosperující firmu prodal, teď se do zadluženého podniku vrací.
20. 5. 2021|

Kara Trutnov je v insolvenci, řízení začalo i se sesterskou Pietro Filipi

Do insolvence poslal soud kožešnickou společnost Kara Trutnov. Návrh na sebe podala sama, dluží přes čtvrt miliardy korun. Své ekonomické potíže dává do souvislosti s vládními opatřeními proti koronaviru. Insolvenční řízení začalo i s další oděvní společností Pietro Filipi a firmou Pietro Filipi stores.
8. 2. 2021|