TÉMA

Sluneční králové

Skončila výstava Sluneční králové, v Národním muzeu ji zájemci mohli navštívit téměř rok

Česko opouštějí nejvýznamnější nálezy spjaté s archeologickým výzkumem v egyptském Abúsíru. V září skončila výstava Sluneční králové, kterou od konce srpna roku 2020 mohli zájemci vidět v prostorách Národní muzea v Praze. Expozici navštívilo sto dvacet tisíc lidí.
12. 10. 2021|

Česko podle Kulhánka nebrzdí cestování do Egypta nadměrnými překážkami

Český ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) při návštěvě Egypta řekl tamním představitelům, že Česká republika cestování do Egypta neztěžuje nadměrnými požadavky. V Káhiře se setkal s šéfem egyptské diplomacie Sámehem Šukrím a s prezidentem Abdalem Fattáhem Sísím, kterému předal pozvání na návštěvu do Prahy, uvedlo české ministerstvo zahraničí. Do Egypta ministra doprovázela podnikatelská delegace.
1. 8. 2021Aktualizováno1. 8. 2021, 19:46|

Sluneční králové zůstanou v Praze do konce září, Národní muzeum prodlouží výstavu

Národní muzeum prodlouží do konce září egyptologickou výstavu Sluneční králové, která měla skončit 6. června. Sdělila to mluvčí muzea Šárka Bukvajová. Na výstavu, o niž je velký zájem, je možné přijít jen se vstupenkou z on-line rezervačního systému na konkrétní den a čas. On-line prodej vstupenek na první měsíc, tedy do 6. července, začal v pondělí v 11:00 hodin. Další termíny bude muzeum přidávat v závislosti na aktuálně platných protiepidemických opatřeních.
31. 5. 2021|

Sluneční králové se v Národním muzeu zdrží až do začátku června

Národnímu muzeu se povedlo vyjednat prodloužení výstavy Sluneční králové. Autoři upozorňují, že je jedinečnou příležitostí zhlédnout pohromadě tolik významných exponátů vypovídajících o starém Egyptě. Zájemcům zůstane výstava zpřístupněna až do začátku června. Zatím je Národní muzeum, stejně jako další muzejní a galerijní instituce v zemi, kvůli epidemické situaci zavřené.
21. 1. 2021|