TÉMA

Pavel Kolář

Hosté Fokusu Václava Moravce se snažili zodpovědět otázku, kde jsou hranice medicíny

Úterní Fokus Václava Moravce na téma Hranice medicíny se tentokrát snažil najít odpovědi mimo jiné na otázky, jaká léčba má budoucnost či zda dokáží lékaři zázraky. O tématu, které se dotýká v podstatě každého, diskutovali s moderátorem Václavem Moravcem v prostorách Masarykovy univerzity například fyzioterapeut Pavel Kolář, klinický psycholog Miroslav Světlák či onkolog Jaroslav Štěrba.
20. 2. 2024|

Brigádní generál Kolář povede misi na Sinaji, bude velet 1150 vojákům

Brigádní generál Pavel Kolář se počátkem března stane velitelem mise MFO, která na Sinaji dohlíží na dodržování mírové smlouvy mezi Izraelem a Egyptem. Bude velet 1150 vojákům. S jeho ustavením do funkce v pondělí souhlasily Izrael i Egypt, sdělila Vlastimila Cyprisová z tiskového oddělení generálního štábu. Podrobnosti armáda zveřejnila na svém webu www.army.cz.
16. 1. 2023|

Policie začala prověřovat okolí prezidenta Zemana ve dvou samostatných kauzách

Policie na základě trestních oznámení začala prověřovat dění kolem prezidenta Miloše Zemana v souvislosti s jeho hospitalizací. V tiskovém prohlášení to uvedl mluvčí Městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Podle serverů Aktuálně.cz a Respekt.cz policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) prošetřují prezidentovy spolupracovníky ve dvou samostatných kauzách – zdali v Lánech nespáchali trestný čin neposkytnutí pomoci, a z možného padělání a přisvojení pravomoci úřední osoby. V obou případech hrozí případným pachatelům dva roky vězení.
27. 10. 2021Aktualizováno27. 10. 2021, 17:04|

On-line výuka děti poznamená, tělocvik potřebují kvůli imunitě, říká fyzioterapeut Kolář

Lidé se v současnosti mají lépe než dříve, přesto pociťují více stresu. Jednou z hlavních zbraní vůči němu je humor, i stres je ale potřebný, protože nás posiluje, upozorňuje fyzioterapeut Pavel Kolář. Současná pandemie podle něj zásadně ovlivní budoucnost – například on-line výuka a výpadek tělocviku bude mít zásadní dopady, jelikož v dětech buduje imunitu, což nejde dohnat v dospělosti. S odborníkem, který pomáhá vrcholovým sportovcům, ale léčil třeba i prezidenty, v Interview ČT24 Speciál hovořila Světlana Witowská.
18. 1. 2021|