TÉMA

Michaela Marksová-Tominová

Odborná komise stanoví podmínky pro předčasný důchod u náročných profesí, řekl Jurečka

Odborná komise k dřívější penzi pro náročné profese vyhodnotí v příštích týdnech dopady všech třinácti rizikových faktorů jako hluk, prach či chlad na zdraví pracovníků. Podle toho pak stanoví podmínky pro předčasný důchod bez krácení pobírané částky. Sejít by se měla znovu za čtyři až šest týdnů. Novinářům to po prvním jednání odborného týmu řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Schůzky zástupců resortů práce a zdravotnictví, odborů a zaměstnavatelů se neúčastnil.
22. 5. 2023Aktualizováno22. 5. 2023, 22:09|

Jurečka dočasně převzal ministerstvo životního prostředí. Čeká, že ho bude řídit čtyři týdny, pak přijde Hladík

Resort životního prostředí má nového ministra. Marian Jurečka (KDU-ČSL) ho ale povede jen dočasně, sám předpokládá, že to budou asi čtyři týdny. Prezident Miloš Zeman pověřil šéfa lidovců, aby ministerstvo řídil, dokud se nevyjasní situace kolem původního kandidáta Petra Hladíka (KDU-ČSL). V souvislosti s brněnskou bytovou kauzou byla v jeho kanceláři policie. Dosavadní ministryně Anna Hubáčková (za KDU-ČSL) přes problém s výběrem svého nástupce končí. Rezignaci zdůvodnila zdravotními problémy. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) není možné, aby ještě pokračovala.
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 15:27|

OKsystem bude dál spravovat systém na výplatu dávek. Ministerstvo práce s ním znovu prodlužuje smlouvu

Ministerstvo práce (MPSV) znovu prodlužuje smlouvu na provoz informačních systémů pro vyplácení dávek se společností OKsystem. Kontrakt, který vyprší na konci roku, podepíše úřad do poloviny února. Pokud by se mu do té doby nepodařilo vybrat v soutěži nového provozovatele, osloví dosavadní firmu k další spolupráci. Trvat by měla případně do doby, než by vybraný vítěz nastoupil, uvedlo ministerstvo práce.
23. 12. 2020|