TÉMA

Technické muzeum Brno

Část Moravy je kvůli těžkému sněhu bez proudu. Poškozena je i střecha brněnského muzea

Těžký sníh, který ve čtvrtek napadl na jihovýchodě Moravy, způsobil poruchu na osmnácti místech v Jihomoravském a Zlínském kraji. Bez proudu bylo v pátek ráno 8800 odběrných míst na Břeclavsku, Hodonínsku a Zlínsku. Informoval o tom mluvčí energetické společnosti eg.d Roman Šperňák s tím, že velkou většinu poruch vyřeší energetici během pátku. V Brně těžký sníh poškodil střechu Technického muzea, hasiči ji budou muset zajistit.
10. 12. 2021Aktualizováno10. 12. 2021, 15:05|

Brněnské technické muzeum během oslav představilo dopravní letadlo

Technické muzeum v Brně slaví 60 let existence. Během víkendového programu návštěvníkům mimo jiné představilo nový přírůstek – letoun L-410 Turbolet. Zájemci si mohli v okolí muzea prohlédnout vybrané historické dopravní prostředky nebo navštívit výstavu věnovanou značce Minerva. Otevřená byla i budova muzea se stálými expozicemi a dočasnými výstavami. Na akci s kulturním programem dorazilo několik tisíc lidí.
30. 8. 2021|

Brněnská muzea a galerie se po pauze otevírají veřejnosti. Předvádějí roboty a choulí se do vlny

Muzea a galerie mohou mít otevřeno už od minulého čtvrtka, některá to stihla až tento týden. Velké instituce s několika výstavními prostory musely zajistit personál. Od úterka je otevřeno například Technické muzeum v Brně nebo Dům umění, ve středu se přidalo i Moravské zemské muzeum a Moravská galerie.
9. 12. 2020|