TÉMA

Vodní nádrž Les Království

Vzedmuté hladiny řek se vrátily k normálu, povodňový stupeň zůstává na dvou místech

Řeka Metuje je v Novém Městě nad Metují na prvním stupni povodňové aktivity, pokles její hladiny se zastavil. Nově se opět poněkud zvedla i hladina Lužické Nisy v Liberci a také ona se vrátila na první stupeň. Jinde ale již povodňová situace není. Ještě ráno bylo Labe ve Stanovicích na Trutnovsku na třetím, tedy nejvyšším stupni.
18. 2. 2022Aktualizováno18. 2. 2022, 17:28|

Druhý stupeň ráno hlásilo Labe a Ohře, velká voda už ale opadá

Povodňová situace na tuzemských tocích se ve středu ráno oproti úterý zklidnila. Několik prvních stupňů přetrvávalo zejména v podhůří Krkonoš a Orlických hor, těsně pod hranicí třetího stupně se pohybovala hladina Labe ve Stanovicích a Ohře u Chebu. Meteorologická výstraha před povodněmi v Česku lokálně platí do středečního podvečera.
5. 1. 2022Aktualizováno5. 1. 2022, 12:02|

Největší přehrady vypouštějí na zimu vodu. Vltavská kaskáda má téměř sedminásobný průtok než loni

Přehrady v Česku před zimou snižují hladinu. Kvůli nedávným dešťům ale odpouštějí až několikanásobně víc vody než loni. Například ve Vraném pod Vltavskou kaskádou je v současnosti průtok skoro sedminásobný oproti minulému roku, dosahuje až 270 metrů krychlových za sekundu. Nejvyšší snížení hladiny bude na Orlíku, kde klesne o více než pět metrů. Mimo Vltavu se na zimu připravují i největší vodní nádrže na Labi a v povodí Moravy.
12. 11. 2020|