TÉMA

Sociální kontakty

Armáda převeze z Brna do Prahy 19 pacientů. Moravskoslezský kraj chce omezit hromadné akce

Armáda ve čtvrtek převeze ze dvou brněnských fakultních nemocnic až 19 pacientů do Prahy. Informoval o tom koordinátor intenzivní péče. Moravskoslezský kraj bude kvůli stále se zhoršující epidemické situaci žádat krajské hygieniky o omezení hromadných akcí. Omezení společenského života na minimálně čtrnáct dnů už v úterý avizoval hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO). Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) na tiskové konferenci vyzval, aby zejména senioři v následujících dnech výrazně omezili kontakty. Naopak v Olomouckém kraji, který je na tom nejhůř, zatím hygienici žádná místní opatření nechystají.
24. 11. 2021Aktualizováno24. 11. 2021, 18:17|

Videoherní průmysl se stal během pandemie gigantem. Kvůli izolaci se lidé uchylují k virtuálnímu světu

Zatímco pandemie covidu-19 negativně ovlivnila téměř všechny aspekty života a zábavního průmyslu, úspěch videoherní branže naopak prudce narostl. Kvůli přísným protiepidemickým opatřením a častým uzávěrám lidé hledají způsoby, jak trávit v izolaci čas. Mnoho z nich se obrátilo právě k virtuálnímu světu. Již velmi úspěšný průmysl tak díky epidemii zaznamenal nejlepší rok za poslední dekádu.
19. 2. 2021|

Koronavirus se masivně šířil mezi pedagogy a žáky. Proto bylo třeba školy zavřít, říká Prymula

Nákaza novým koronavirem se podle zdravotnických dat od začátku září nejčastěji objevuje u učitelů a žáků, dále také u seniorů, uměleckých skupin, sportovních týmů nebo mezi zdravotníky.
15. 10. 2020|