TÉMA

Tomáš Pernický

Řeháková končí ve funkci prezidentovy mluvčí

Markéta Řeháková odchází z pozice mluvčí prezidenta Petra Pavla. Je to necelý měsíc poté, co skončila ve funkci ředitelky hradního tiskového odboru. Informaci Deníku N potvrdil Hrad. Řeháková provázela Pavla celou předvolební kampaní, po zvolení si ji prezident vybral jako svou mluvčí a šéfku hradní komunikace. Na začátku září vedoucí kanceláře hlavy státu Jana Vohralíková oznámila, že Řeháková končí ve funkci ředitelky hradního tiskového odboru a zůstává prezidentovou mluvčí.
2. 10. 2023Aktualizováno3. 10. 2023, 06:10|

Pavel odtajňuje členy hradního týmu. Diplomacii povede Zajíček, protokol Pernický

Zahraniční odbor Pražského hradu povede pod novým prezidentem Petrem Pavlem klíčový český diplomat v Bruselu Jaroslav Zajíček. Post ředitele protokolu obsadí dosavadní český velvyslanec v Bělorusku Tomáš Pernický. Informovala o tom Markéta Řeháková, manažerka komunikace zvoleného prezidenta.
14. 2. 2023Aktualizováno14. 2. 2023, 17:33|

Česká diplomacie dočasně stáhne z Minsku velvyslance, nesouhlasí s běloruskými kroky

Česká diplomacie tento týden povolá na konzultace do Černínského paláce velvyslance v Bělorusku Tomáše Pernického. Z Minsku bude stažen asi na týden. Česko tak chce vyjádřit solidaritu Polsku a Litvě, které Bělorusko vyzvalo k dočasnému stažení jejich velvyslanců a k omezení diplomatické přítomnosti v zemi.
8. 10. 2020|