TÉMA

Helena Pešatová

Carbol (KDU-ČSL) v Senátu za Frýdek-Místek nezůstane, v druhém kole ho porazila Pešatová (za STAN)

Novou senátorkou v obvodu Frýdek-Místek se stala Helena Pešatová (za STAN). Ve druhém kole senátních voleb získala 54,03 procenta hlasů. Dosavadní senátor Jiří Carbol (KDU-ČSL) mandát neobhájil. K volbám na Frýdecko-Místecku přišlo v druhém kole zhruba čtrnáct procent voličů.
10. 10. 2020|

Senátní duel na Frýdecko-Místecku: O křeslo v horní komoře se utkají Jiří Carbol a Helena Pešatová

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 69 – Frýdek-Místek se utkají senátor a starosta obce Dobrá Jiří Carbol (KDU-ČSL+NMFM) a starostka Frýdlantu nad Ostravicí Helena Pešatová (za STAN). Carbola podpořilo v prvním kole 21,69 procenta hlasujících, Pešatovou pak 20,71 procenta. Volební účast dosáhla 36,12 procenta. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
7. 10. 2020|

Příští týden se ve Frýdku-Místku o post utká senátor Carbol se starostkou Pešatovou

Ve druhém kole senátních voleb ve Frýdku-Místku proti sobě budou stát obhajující senátor Jiří Carbol (KDU–ČSL) s kandidátkou hnutí STAN Helenou Pešatovou. Zájem o senátorský post letos mělo deset kandidátů, jedná se o historicky nejvyšší číslo. V obvodu Frýdek-Místek přišlo o budoucích senátorech hlasovat přes 36 procent voličů.
3. 10. 2020|