TÉMA

Hudební výchova

Máme málo míst i učitelů, hlásí základní umělecké školy. I přes zdražení školného musí zájemce odmítat

Základní umělecké školy (ZUŠ) hlásí nápor zájmu o studium. Největší poptávka je tradičně po hudebních lekcích. Počet přihlášek podle ředitelů škol letos vzrostl o deset až dvacet procent. Už teď je podle nich jasné, že na řadu dětí nevyjde místo. Většina z oslovených škol také chystá zvýšit školné, rodiče si v průměru připlatí 150 korun za celý školní rok.
30. 5. 2023|

Hudební a výtvarnou výchovu by ve třídách mohly doplnit další umělecké obory

Tradiční hudební a výtvarnou výchovu by na základních školách mohly doplnit a zčásti i nahradit další umělecké obory. Děti by se tak mohly běžně učit například střih, tanec anebo dramatizaci. O formě výuky ale ještě rozhodnuto není.
26. 3. 2023|

V Česku začne od pondělí opět platit nouzový stav, vláda zavedla nová opatření

V Česku začne v pondělí 5. října opět platit nouzový stav, má zabránit šíření pandemie  koronaviru. Návrh ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) schválila vláda. Prymula důvody zavedení zvláštního režimu vysvětlil dopoledne ve sněmovně snahou zbrzdit tempo růstu počtu nemocných. Nouzový stav doprovodí opatření avizovaná zatím na dva týdny, například uzavření středních škol v rizikových oblastech. Omezeny budou také vnitřní i vnější hromadné akce, v divadlech budou zakázány přestávky na občerstvení.
30. 9. 2020Aktualizováno30. 9. 2020, 19:23|