TÉMA

Praktická výuka

Škole v Trutnově hrozí kvůli narušené statice demolice

Studenti Střední školy hotelnictví v Trutnově se od září zřejmě budou muset učit v jiných prostorách. Při prázdninové rekonstrukci školy se totiž zřítila nosná stěna jedné z budov. Podle statika je teď celý objekt v havarijním stavu. Dokonce to vypadá, že se bude muset škola zbourat. Vedení školy už proto shání pro studenty náhradní prostory. Špatně je na tom i škola v Prušánkách u Hodonína, praská tam zdivo, opravy se ale chystají až příští rok.
20. 7. 2023|

Krytí dýchacích cest nezmizí ani o prázdninách, předpokládá Arenberger. Přes léto chce naočkovat většinu populace

Žáci středních škol a studenti posledního ročníku vysokých škol se vrací k praktické výuce, která se kvůli opatřením proti covidu-19 konala naposledy před Vánoci. Vláda představí hygienický režim, ve kterém by od 3. května měly začít fungovat zatím uzavřené obchody a část služeb. Šíření nákazy, která si vyžádala už bezmála třicet tisíc životů, v posledních týdnech zpomaluje.
26. 4. 2021Aktualizováno26. 4. 2021, 18:09|

V Česku začne od pondělí opět platit nouzový stav, vláda zavedla nová opatření

V Česku začne v pondělí 5. října opět platit nouzový stav, má zabránit šíření pandemie  koronaviru. Návrh ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) schválila vláda. Prymula důvody zavedení zvláštního režimu vysvětlil dopoledne ve sněmovně snahou zbrzdit tempo růstu počtu nemocných. Nouzový stav doprovodí opatření avizovaná zatím na dva týdny, například uzavření středních škol v rizikových oblastech. Omezeny budou také vnitřní i vnější hromadné akce, v divadlech budou zakázány přestávky na občerstvení.
30. 9. 2020Aktualizováno30. 9. 2020, 19:23|