TÉMA

Jiří Matoušek

O křeslo v Senátu se v obvodu Rychnov nad Kněžnou utká Antl s Grulichem

Do druhého kola boje o křeslo senátora v obvodu Rychnov nad Kněžnou postoupili dosavadní senátor Miroslav Antl (Za občany) a ředitel základní školy v Dobřanech Jan Grulich (TOP 09). Oba kandidáti dostali od voličů přibližně čtvrtinu hlasů. Třetí skončila Jana Drejslová (za ODS). V obvodu přišlo hlas odevzdat přes 38,7 procenta voličů.
3. 10. 2020Aktualizováno3. 10. 2020, 22:11|

Rekonstrukce nemocnic v Královéhradeckém kraji je prioritou, shodli se zájemci o hejtmanství

V Královéhradeckém kraji se rozbíhá zkušební provoz v nových objektech Oblastní nemocnice Náchod. Po šesti letech odkladů je kraj postavil za více než miliardu tři sta milionů korun. Další zdravotnická zařízení na větší investice teprve čekají, jejich prioritu měla spoluurčit nová koncepce zdravotnictví. Tu ale současná koalice za čtyři roky nestihla dokončit. Uchazeči o hejtmanství se v  předvolební debatě ČT24 přeli o tom, proč ještě koncepce není hotová a zda je moudré jednu nemocnici modernizovat, zatímco ostatní chátrají.
15. 9. 2020|

Senioři si peníze zaslouží, rouškovné je ale nesystémové, zaznívá od lídrů Královéhradeckého kraje

Jednorázový bonus pro důchodce ve výši pěti tisíc korun, jak v současné době (ne)investovat či situace v domovech pro seniory v době koronaviru. To byla témata, kterým se v předvolební debatě věnovali volební lídři Královéhradeckého kraje.  Účastníků bylo nakonec osm, DSZ - Za práva zvířat se z debaty omluvila s tím, že žádného kandidáta nepošle.
15. 9. 2020|