TÉMA

Oto Košta

Jaroslav Faltýnek nemá kde kandidovat, na Vysočině ho ANO nechce. Změnit to může ještě Babiš

Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek nemá kde kandidovat do voleb do Poslanecké sněmovny. Na Vysočině, kde minule kandidoval jako lídr, nedostal podporu. Zpátky ho může vrátit jen premiér Andrej Babiš (ANO), díky nestandardním stanovám, které mu jako předsedovi umožňují měnit kandidátky. Faltýnek už připustil, že na podzim vůbec kandidovat nemusí. Z nejmocnějšího muže ve sněmovně by se tak vrátil k zákulisnímu působení. Pro 168 hodin natáčel Václav Crhonek.
31. 5. 2021|

Jednání v Olomouckém kraji začalo bez vítězného ANO. O koalici rozhodne postoj ODS

Spojenci –⁠ Koalice pro Olomoucký kraj zahájí jednání o vytvoření koalice v Olomouckém kraji s uskupením Piráti+STAN a ODS, tedy bez vítězného ANO. Hnutí ve volbách získalo více než 27 procent, Spojenci skončili až na třetím místě se ziskem 18,43 procenta hlasů. Vyjednávat budou právě s Piráty a STAN, kteří získali 19,51 procenta a skončili druzí, a také s ODS, kterou ve volbách podpořilo asi 10 procent voličů.
3. 10. 2020Aktualizováno4. 10. 2020, 16:03|

V Olomouckém kraji volí 55 zastupitelů, o hlasy usiluje 15 stran

Olomoucký kraj má 55 zastupitelů, o hlasy voličů se letos na patnácti kandidátních listinách uchází 665 kandidátů. V kraji jsou zároveň dva obvody, kde se letos volí senátor: Olomouc a Přerov.
4. 9. 2020|

Stěžejním tématem voleb je v Olomouckém kraji doprava. Dostavět se mají dálnice i cyklostezky

Po čtyři roky vládla v Olomouckém kraji koalice složená z ANO, ČSSD a ODS. Změna ale nastala na postu hejtmana. Ten do února 2017 zastával Oto Košta (ANO), kvůli nezvládání úřadu byl ale odvolán. Údajně také spolupracoval s někdejším hejtmanem Jiřím Rozbořilem (ČSSD), který čelí obžalobě v kauze Vidkun. Koštu nahradil Ladislav Okleštěk (ANO), jenž bude v letošních volbách post hejtmana obhajovat. Babišovo hnutí má v olomouckém krajském zastupitelstvu 16 křesel.
4. 9. 2020|