TÉMA

Mimořádné odměny

Schodek klesne pod 280 miliard, plánuje Stanjura. Rozpočet by chtěl mít schválený ve středu

Schodek rozpočtu bude pod 280 miliardami korun, přičemž trvá, že na výdajové straně se uspoří 80 miliard oproti tomu, co navrhovala předchozí vláda. V Otázkách Václava Moravce to řekl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS), který by byl rád, kdyby jeho upravený návrh prošel vládou již příští středu. Stanjurova předchůdkyně v úřadu a místopředsedkyně sněmovního rozpočtového výboru Alena Schillerová (ANO) varovala před unáhlenými personálními škrty, Stanjuru kritizovala, že nezveřejnil představu, jak se bude vyvíjet strukturální deficit v příštích letech.
30. 1. 2022|

Slíbené odměny za pomoc při covidu policisté ani hasiči stále neobdrželi. Kdy je dostanou, není jasné

Policisté a hasiči dosud nedostali mimořádné odměny za nasazení v době pandemie. Ministerstva financí a vnitra se ani po čtvrt roce totiž nedohodla, kdo příspěvek pošle. Dvacet tisíc korun měli podle plánu vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) dostat už v květnové výplatě. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) se dalšímu jednání nebrání, i kvůli výdajům po tornádu na jižní Moravě by se však podle ní měly peníze hledat v resortu vnitra.
6. 7. 2021|

Zaměstnanci nemocnic a následné péče dostanou 11 miliard. Stát odměňuje za nasazení při pandemii

Zaměstnanci nemocnic i následné péče dostanou mimořádné odměny za práci v rizikovém prostředí v době koronaviru. Ministerstvo zdravotnictví spustilo dotační program, kam se mohou hlásit poskytovatelé lůžkové péče. Dohromady bude rozděleno zhruba 11 miliard korun.
6. 8. 2020|