TÉMA

Tomáš Rektor

Děti jsou bity, týrány, připomněl Rektor. Spor o vstup do restaurace vnímá jako bouři ve sklenici vody

Už několik dní lidé na sociálních sítích v Česku řeší příspěvek pražského bistra, které zveřejnilo pravidla pro přítomnost dětí v podniku. Psychiatr a psychoterapeut Tomáš Rektor ovšem ve čtvrtečních Událostech, komentářích řekl, že společnost by ohledně dětí měla řešit mnohem závažnější témata. Influencerce Kateřině Saint Germain vadí, že atmosféra je prý často nepřátelská ještě před tím, než se dítě jakkoli projeví. Podle prezidenta Asociace hotelů a restaurací ČR Václava Stárka by podnikatelé měli mít možnost nastavit si vlastní pravidla.
31. 3. 2023|

Dohodu o vině a trestu jde uzavřít i u znásilnění. Podle advokátky je výhodná pro pachatele, ale ne pro oběti

Jak si může pachatel usnadnit soudní řízení? Uzavře se státním zástupcem takzvanou dohodu o vině a trestu. Vyhne se tak řízení před soudem, ten jen dohodu stvrdí. Advokátka, která zastupuje oběti sexuálních zločinů a domácího násilí, ale upozorňuje, že jejich pachatelé díky těmto dohodám dostávají nižší tresty a oběti nižší odškodnění. Pro pořad 168 hodin natáčela Jana Gerleová.
13. 9. 2021|
Události komentáře

„My víme, co děláme, víme, proč to děláme.“ Taková slova chybí, říká šéfredaktor Respektu

Koronavirus rozděluje společnost. Podle psychiatra a psychoterapeuta Tomáše Rektora říká  teď jeden extrém to, že „všichni zemřeme“, a na druhé straně stojí, „popřu cokoliv, se děje“, uvedl v pátečním pořadu Události, komentáře. Může to být i z toho důvodu, že „společnost není řízena, nemá lídra“, míní druhý host, šéfredaktor Respektu Erik Tabery. Zatímco totiž na jaře zněl víceméně „jeden hlas“, nyní tomu tak není, dodává.
26. 9. 2020|
Události komentáře

Přijdou další vlny, je důležité si „nevystřílet náboje“, varuje psychoterapeut Rektor

Nakolik může koronavirová epidemie ovlivnit společnost, svobodu a také duši a přinesla lidem i něco pozitivního? Nad tím se ve čtvrtečních Událostech, komentářích zamýšlel sociolog a právník Jiří Přibáň a také psychiatr a psychoterapeut Tomáš Rektor.
31. 7. 2020|