TÉMA

Vladislav Větrovec

Litoměřický soud určil v kauze tunelování tříletou podmínku pro Větrovce

Po jedenácti letech od podání obžaloby rozhodl okresní soud v Litoměřicích o tříleté podmínce a peněžitém trestu ve výši půl milionu korun pro Vladislava Větrovce. Obžalovaný byl z vytunelování více než devětatřiceti milionů korun ze dvou firem. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce i Větrovec si ponechali lhůtu na odvolání.
27. 9. 2021|

Obhájkyně Větrovce navrhla zproštění obžaloby, státní zástupce naopak tři roky vězení

Obhájkyně Vladislava Větrovce, kterého obžaloba viní z vytunelování 39 milionů korun ze dvou severočeských firem, ve čtvrtek před litoměřickým soudem navrhla zproštění obžaloby svého klienta. Podle obhájkyně Hany Riedlové nebyl čin, který měl Větrovec spáchat, prokázán. Státní zastupitelství obžalovanému navrhlo tři roky vězení a sankci půl milionu korun.
26. 8. 2021|

Soud poslal do vazby tři obviněné z údajného ovlivňování kauz a korupce

Soud poslal na základě návrhu státníh zástupce do vazby soudce Vrchního soudu v Praze a další dva obviněné v kauze údajného ovlivňování kauz a korupce. S informací o návhu na obžalobu přišla vrchní pražská zástupkyně Lenka Bradáčová. Žalobci se podle ní u většiny stíhaných bojí zejména možného ovlivňování svědků. Mezi obviněnými je soudce Zdeněk Sovák. Podle vyjádření předsedy vrchního soudu Luboše Dörfla pro server Lidovky.cz se policie zajímala o několik řízení, které Sovák mohl ovlivnit.
7. 12. 2020Aktualizováno7. 12. 2020, 21:44|

Kauza Větrovec a Vavřička se táhne už celou dekádu. Soud nyní vyslýchá svědky

Soud vyslýchá svědky v jednom z nejdelších soudních procesů v Česku.Jde o deset let trvající kauzu podezření na tunelování severočeských firem Melbro a Velimex. Obžalovaný konkurzní správce Josef Vavřička během procesu zemřel. Druhý podezřelý, podnikatel Vladislav Větrovec, zase kvůli nedůvodným omluvám skončil na čas ve vazbě.
22. 7. 2020|