TÉMA

Muzeum Kampa

Brífink k pomoci ministerstva kultury Muzeu Kampa

Tisková konference k pomoci ministerstva kultury Muzeu Kampa po požáru, který vypukl v technické místnosti 15. července 2020. Zúčastnili se ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) a předseda správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových Jiří Pospíšil.
20. 7. 2020|

Plameny způsobily v Muzeu Kampa škody přes 10 milionů korun, mohlo by částečně otevřít za dva týdny

Muzeum Kampa by se po středečním požáru mohlo částečně otevřít do 14 dnů, uvedl to předseda správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových a europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil. Škoda na technickém zázemí muzea, kde hořelo, je podle něj přes deset milionů korun. Umělecká díla zasažená při požáru mazlavým popílkem z kouře se budou muset restaurovat, náklady na jejich očištění a sanaci depozitáře budou jeden až dva miliony korun, dodal.
17. 7. 2020|

V technické místnosti Muzea Kampa hořelo, zplodiny pronikly i do výstavních prostor

V technické místnosti muzea v ulici U Sovových mlýnů ve středu odpoledne hořely elektrické rozvody. Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. V budově se nacházely tlakové lahve. Hasiči to uvedli na Twitteru. Jeden člověk potřeboval péči záchranářů. Plameny by měly být podle hasičů už uhašeny, zplodiny ale pronikly do výstavních prostorů. Původně mělo docházet i k evakuaci obrazů, díla ale zřejmě nakonec nebude nutné přesouvat.
15. 7. 2020Aktualizováno15. 7. 2020, 17:24|