TÉMA

Koaliční jednání

„Zima bude těžká.“ Ceny energií jsou jedním z prvořadých úkolů, řekl v OVM kandidát na premiéra Fiala

Vznikající vláda opozičních koalic SPOLU a PirátiSTAN chce růst cen energií podle kandidáta na premiéra Petra Fialy (ODS) řešit jinak než kompenzacemi, které chystá kabinet Andreje Babiše (ANO). Nejrychleji by podle Fialy mohly domácnostem pomoct už existující sociální dávky. Ve střednědobém výhledu mají přijít na řadu například investice do solárních panelů. Využít by se na to měly peníze z obchodování s emisními povolenkami. Ze současné situace, kdy stovky tisíc domácností přišly o dodavatele energií, viní Fiala ministerstvo průmyslu i Energetický regulační úřad.
17. 10. 2021Aktualizováno17. 10. 2021, 13:52|

Dva týdny po krajských volbách stále není jasno na západě Čech, většina krajů už koalice má

Z deseti krajských vítězství tři hejtmanská křesla a převážně opoziční role – tak vypadá pro ANO průběžný výsledek vyjednávání dva týdny po krajských volbách. Ani taková doba nestačila k tomu, aby ke konci dospělo vyjednávání v Plzeňském kraji, byť již spěje do finále, ale hlavní neznámou zůstává Karlovarský kraj.
16. 10. 2020|

30 let zpět: Vláda vzniká ve velice přátelské atmosféře

Petr Kučera, představitel Koordinačního centra Občanského fóra, které v prvních polistopadových volbách získalo nadpoloviční většinu hlasů, hovoří o probíhajících jednáních o nové vládě.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
21. 6. 2020|