TÉMA

Jiřího z Poděbrad

Od soboty bude metro jen projíždět stanicí Jiřího z Poděbrad, deset měsíců se budou měnit eskalátory

Od soboty se bude na pražské náměstí Jiřího z Poděbrad jezdit výhradně tramvají nebo autobusem. Stanice metra se téměř na rok uzavře. Dopravní podnik potřebuje vyměnit eskalátory, přičemž pevné schodiště do této hluboko založené stanice nevede. O nadcházejícím víkendu bude v metru ještě jedna výluka –⁠ nebude jezdit trasa C přes stanici Florenc.
13. 1. 2023|

Pražská policie vyšetřuje znásilnění několika dětí, hledá muže na videu

Neznámý pachatel v březnu v Praze 2 sexuálně zneužil podle policie několik dětí, přičemž nejmladšímu dítěti bylo sedm let a nejstaršímu 11 let. Kriminalisté zveřejnili kamerový záznam zachycující muže, se kterým kvůli objasnění případu potřebují mluvit.
1. 5. 2022|

Začala oprava stanice metra A Jiřího z Poděbrad. Dostane výtahy i nové eskalátory

Ve stanici pražského metra A Jiřího z Poděbrad začala kompletní rekonstrukce, při které vzniknou nové výtahy pro vozíčkáře a rodiče s kočárky. Dopravní podnik (DPP) také vymění eskalátory, opraví průsaky a další části stanice. Práce budou trvat více než dva roky a od ledna 2023 bude stanice na deset měsíců zcela uzavřená. Oprava vyjde podnik na 1,29 miliardy korun a skončí v únoru 2024. Stanice Jiřího z Poděbrad bude 47. bezbariérovou stanicí z celkem 61.
1. 9. 2021|

Stanici Jiřího z Poděbrad na 10 měsíců uzavřou opravy. Kompletní rekonstrukce potrvá do roku 2023

Stanice pražské linky metra A Jiřího z Poděbrad se pro cestující uzavře na zhruba deset měsíců. Důvodem je plánovaná výměna eskalátorů. Kdy se tak přesně stane, zatím není jasné. Dopravní podnik (DPP) zároveň vybuduje bezbariérové výtahy a zrekonstruuje stanici včetně vestibulu. Náklady oprav jsou odhadovány na 1,3 miliardy korun, DPP nyní vypíše tendr na zhotovitele projektu. Stanice byla zprovozněna na konci roku 1980.
11. 6. 2020|