TÉMA

Symantec

Biden ohlásil konec obchodu s Ruskem, YouTube zablokoval kremelské kanály

Americký prezident Joe Biden oznámil, že Washington zakáže dovoz ruského alkoholu, mořských plodů či diamantů, zruší doložku nejvyšších výhod a přeruší s Moskvou běžné obchodní vztahy. O sankci vůči Rusku informoval i největší internetový server pro sdílení videosouborů YouTube, který s okamžitou platností globálně zablokoval všechny kanály spojované s ruskými státními médii. Ruský prezident Vladimir Putin kontroval, že západní sankce tamější ekonomice prospějí.
11. 3. 2022Aktualizováno12. 3. 2022, 00:22|

Ukrajina čelí masivním kybernetickým útokům. Virus brání počítačům v načtení systému

Ukrajina, ale i další postsovětské země jsou podle agentury Reuters pod silnými kybernetickými útoky. Potvrdilo to několik společností, které se zabývají bezpečností počítačových sítí a systémů.
24. 2. 2022|

Americký NortonLifeLock převezme českou firmu Avast téměř za 190 miliard korun

Americká softwarová společnost NortonLifeLock se dohodla s českou nadnárodní antivirovou firmou Avast na jejím převzetí. Za spojení hodlá americká kybernetická firma zaplatit až 8,6 miliardy dolarů (asi 186,3 miliardy korun). Fúze bude ukončena nejdříve za devět měsíců, společnost ponese nové jméno.
11. 8. 2021Aktualizováno11. 8. 2021, 20:09|

Americký NortonLifeLock jedná o převzetí české antivirové firmy Avast, píše WSJ

Americká softwarová společnost NortonLifeLock, dříve známá jako Symantec, jedná o převzetí české antivirové firmy Avast. Ve svém portfoliu by tak posílila spotřebitelský software. S odvoláním na informované zdroje to napsal americký ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ), který hodnotu transakce odhaduje na více než osm miliard dolarů (zhruba 173 miliard korun).
14. 7. 2021|

Česká antivirová společnost Avast se dostala do prestižního indexu londýnské burzy

Do prestižního indexu londýnské akciové burzy FTSE 100 ve středu přibyl se třemi dalšími firmami český výrobce antivirových programů Avast. Čtvrtletní aktualizaci složení indexu po ukončení obchodování oznámil jeho provozovatel FTSE Russell. Avast je první českou firmou v indexu FTSE 100.
3. 6. 2020|