TÉMA

Brian May

Sir Brian. Karel III. pasoval na rytíře kytaristu kapely Queen

Karel III. pasoval na rytíře kytaristu kapely Queen Briana Maye. Britský král pasoval pětasedmdesátiletého muzikanta v Buckinghamském paláci tradičním položením čepele meče na rameno. Do šlechtického stavu ho povýšil za zásluhy o hudbu a charitu.
15. 3. 2023|

Britští hudebníci se po brexitu bojí o svá turné. Na nová víza si stěžují hvězdy i malé kapely

Více než sto britských hudebníků varovalo, že kvůli brexitové dohodě s Evropskou unií jsou v ohrožení jejich turné po Evropě. Popové a rockové hvězdy jako Elton John, Sting, Bob Geldof a hudebníci kapel Pink Floyd či Radiohead si stěžují, že britská vláda nevyjednala bezvízové pracovní podmínky pro ostrovní hudebníky po odchodu z Evropské unie. Žádají, aby to napravila.
24. 1. 2021|

Kapela Queen truchlí pro českou sochařku Sedleckou

Kondolence od hudební kapely Queen a celostránkového nekrologu v britských Timesech se dočkala Irena Sedlecká. Úmrtí české sochařky vyvolalo na britských ostrovech emotivní ohlas. Ve světě ji zvlášť u fanoušků zpěváka Freddieho Mercuryho proslavila její socha, která stojí u Ženevského jezera a stala se jednou ze švýcarských atrakcí. Sochařku Sedleckou z Plzně ve čtvrtek ve věku 91 let pohřbili v Anglii.
20. 8. 2020|

„You Are The Champions“. Kapela Queen zahrála pro zdravotníky v první linii

Kapela Queen vydala novou verzi slavného hitu „We Are The Champions“. Píseň s upraveným textem adresuje všem, kteří bojují s koronavirem v první linii. Výtěžek poputuje do nadace Světové zdravotnické organizace (WHO) pro potírání nemoci COVID-19. Už dříve boj proti šíření nákazy podpořili Paul McCartney, Elton John, Lady Gaga, Billie Eilish nebo Rolling Stones.
2. 5. 2020|