TÉMA

Posilovna

V Polsku se otevřely restaurace i posilovny

Polsko zažívá první víkend s dalším výrazným rozvolněním. Otevřely se vnitřní prostory restaurací a kaváren nebo posilovny. V pondělí přejdou základní i střední školy z rotační výuky na prezenční. A turisticky oblíbené cíle v Polsku doufají, že vyrovnají ztráty z uplynulých měsíců.
29. 5. 2021|

Pandemie, home office a tepláky. Oděvní fenomén má už stoletou tradici

Zhruba sto let zná svět tepláky. Oděvní fenomén už zdaleka nepatří jen do pohodlí domova nebo na atletické dráhy či do tělocvičen. V posledních letech úspěšně dobývaly také svět módy. Souvisí to s poptávkou po pohodlí, zároveň ale s nutností, aby kus z pružného materiálu vypadal elegantně. Do „teplákové kultury“ zasáhla i koronavirová pandemie, během které lidé tráví více času doma. Revoluce v šatnících se ale podle módní publicistky Veroniky Ruppert konat nebude. „Budeme si chtít obléknout zase něco jiného než tepláky,“ myslí si.
31. 12. 2020|

Oblečení si lidé v obchodech podle Vojtěcha vyzkouší od 11. května. Sprchy a šatny v posilovnách se otevřou až později

V pondělí se v Česku mohly otevřít další obchody a služby, kterým vláda v březnu nařídila zavřít kvůli šíření koronaviru. V provozovnách ale platí přísná hygienická opatření, například oblečení by si ale lidé v kamenných prodejnách mohli podle ministra zdravotnicví Adama Vojtěcha (za ANO) znovu zkoušet až od 11. května. Vláda pak prodloužila program Antivirus, který pokrývá příspěvky na náhrady mezd. Rozhodnutím kabinetu také od úterý mají začít znovu platit zóny placeného parkování ve městech a obcích. Praha už ale ohlásila, že se ke standardnímu režimu ještě nevrátí.
27. 4. 2020Aktualizováno28. 4. 2020, 10:05|