TÉMA

Stavebniny

Stavebníkům stále komplikují práci ceny materiálu, už ovlivňují i opravy památek

Stavby a rekonstrukce se v posledních měsících prodražují o stovky tisíc i miliony korun. Podle analytiků bude tento trend ještě nějakou dobu pokračovat. Zlepšit by se situace mohla příští rok. Ceny některých materiálů se zvedly i dvojnásobně. Stavebnictví taky podle statistiků od začátku roku do konce července meziročně kleslo o šest desetin procenta.
8. 9. 2021|

Hasičů v obcích zasažených tornádem ubylo, většina území je uklizená

V oblasti zasažené tornádem je od pondělí výrazně méně hasičů než v uplynulých dnech. Vedení hasičského sboru spolu s krizovým štábem o redukci rozhodlo poté, co se podařilo uklidit od sutin a odpadu většinu území poškozených obcí. Škody po tornádu má asi šestnáct set domácností, odhaduje organizace Člověk v tísni. Do postižených obcí směřuje finanční pomoc.
5. 7. 2021Aktualizováno5. 7. 2021, 20:19|

Ceny stavebnin raketově rostou, hotel v Hradci Králové se prodraží o víc než deset milionů

Stavebniny v Česku rychle zdražují. Některý materiál stojí o víc než sto procent v porovnání s koncem loňského roku. Významně tak podraží i rozestavěné budovy. Na některé druhy stavebnin se taky déle čeká, třeba i několik měsíců.
17. 6. 2021|

Vláda prodloužila nouzový stav v Česku do 30. dubna. Příští týden otevřou další obchody

Vláda prodloužila nouzový stav na území České republiky do čtvrtka 30. dubna, informoval premiér Andrej Babiš (ANO). Kultuře zasažené opatřeními proti koronaviru uvolní kabinet přes miliardu korun. Na Zelený čtvrtek mohly otevřít některé další maloobchody, například hobbymarkety, stavebniny, železářství či prodejny a servisy jízdních kol, provozovatelé ale musí dodržovat přísnější hygienická opatření. Po Velikonocích se začnou opatření uvolňovat také v nemocnicích, které obnoví širší péči. Senát schválil příspěvek 25 tisíc korun pro OSVČ. Poslanci o návrzích spojených s koronavirovou krizí jednali do brzkých ranních hodin.
9. 4. 2020Aktualizováno9. 4. 2020, 23:08|