TÉMA

Tomáš Čupr

V Česku je podle Forbesu nejbohatší Kellnerová. V žebříčku vystřelili vysoko technologičtí nováčci

Nejbohatší Češkou je podle letošního žebříčku časopisu Forbes Renáta Kellnerová. Čtyřiapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který koncem letošního března tragicky zahynul, disponuje dle žebříčku 374,7 miliardy korun. Je to o téměř 82 miliard korun více, než činil loni majetek jejího muže. V letošním seznamu je devět nováčků, první z nich dokonce na šestadvacáté příčce.
6. 10. 2021Aktualizováno6. 10. 2021, 08:10|

Internetový prodejce Rohlík.cz chce expandovat do Německa

Internetový prodejce potravin a zboží Rohlík.cz získal rekordní investici. Do firmy, která vznikla jako start-up, vloží investoři 190 milionů eur, tedy asi pět miliard korun. Společnost chce proto po tuzemském trhu vstoupit i na ten německý. Na internet se přitom obrací čím dál více prodejců, jejich přesun jen uspíšila pandemie covidu-19. Roste tak poptávka po velkých skladech na krajích měst a jejich cena se zvyšuje.
3. 3. 2021|
Koronavirus

Češi vykupují internetové obchody s potravinami. Zájem je především o trvanlivé zboží

On-line obchody s potravinami navyšují zásoby kvůli případnému výskytu koronaviru v České republice. Některé zboží už úplně vyprodaly. Zájem je především o trvanlivé potraviny a dezinfekce. České televizi to potvrdili zástupci obchodů Rohlík.cz a Košík.cz. Lékárny i internetové obchody pak hlásí opět vyprodané roušky a respirátory.
26. 2. 2020|