TÉMA

ABL

Za zveřejnění odposlechů „Mazánka s Kolibříkem“ nemohou Bárta s Petržílkem. Soud je osvobodil

Soud osvobodil někdejšího předsedu Věcí veřejných (VV) Víta Bártu i bývalého zpravodajce Jana Petržílka. Neprokázalo se, že vynesli odposlechy Bezpečnostní informační služby (BIS), v nichž se lobbista Roman Janoušek a tehdejší pražský primátor Pavel Bém (ODS) oslovovali „Mazánku“ a „Kolibříku“. Úterní verdikt není pravomocný, státní zástupce žádá pro oba muže podmíněné tresty za ohrožení utajované informace a ponechal si lhůtu pro případné podání odvolání.
30. 11. 2021Aktualizováno30. 11. 2021, 15:30|

Soud zastavil stíhání bývalého ministra Bárty a policisty Petržílka

Městský soud v Praze v neveřejném jednání zastavil podle informací České televize stíhání bývalého důstojníka BIS Jana Petržílka a exministra dopravy Víta Bárty (dříve VV) v kauze úniku odposlechů lobbisty Romana Janouška. Podle soudu nebylo prokázáno, že skutek spáchali obvinění.
10. 12. 2020Aktualizováno10. 12. 2020, 16:49|

Oprava Prašné brány se posouvá o rok. Praha ji chce předat jinému správci

Oprava Prašné brány v Praze se podruhé posouvá, a to na rok 2021. Muzeum hlavního města totiž pozastavilo na zbytek letošního roku rekonstrukci této významné středověké památky. Důvodem je změna správce věže. Její zřizovatel, pražský magistrát, se ji od ledna 2021 chystá svěřit společnosti Prague City Tourism (PCT). Stejný osud možná čeká i Petřín nebo věže Karlova mostu. České televizi to potvrdil Tadeáš Provazník z Magistrátu hlavního města Prahy.
22. 2. 2020|