TÉMA

Strahovský tunel

30 let zpět: Přestavba Strahovského tunelu a obchodního centra na Smíchově

Pražský Smíchov čekal před 30 lety na zahájení stavby Strahovského tunelu i obchodního centra Anděl. V případě tunelu byly navrhovány dvě varianty. Která byla preferovaná? A co dalšího bylo potřeba řešit v rámci projektu přestavby této městské části, který měl trvat v horizontu deseti až patnácti let?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
30. 12. 2021|

Část tunelu Blanka přišla o kolaudaci, zrušil ji soud

Nejdelší část tunelového komplexu Blanka, úsek Špejchar - Pelc Tyrolka, přišel o kolaudační souhlas. Rozhodl o tom Městský soud v Praze, který zrušil kolaudaci z října 2019. Znovu ji tak musí posoudit pražský magistrát. Na dotaz ČT to uvedla mluvčí soudu Markéta Puci. Soud vyhověl žalobě spolku Holešovičky pro lidi, podle kterého magistrát nesplnil podmínky stavebního řízení.
22. 1. 2021|

V noci ze čtvrtka na pátek se uzavře tunel Blanka, dostane lepší technické vybavení

Tunelový komplex Blanka v Praze se zcela uzavře ve čtvrtek ve 23 hodin, řidiči jím znovu budou moci projet v pátek ráno. Důvodem uzávěry je podle pražské Technické správy komunikací přechod na modernější technologické vybavení. Tunel, který nedávno oslavil pět let od svého otevření, dostane novou videodetekci.
29. 10. 2020|

30 let zpět: Strahovský tunel roky před otevřením

Den otevřených dveří ve Strahovském tunelu. Podívejte se, v jakém stavu byla tato stavba před třiceti lety, tedy sedm roků před svým otevřením.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
18. 3. 2020|

Co je pod trasou budoucího Městského okruhu, prověří sondy. Praha za ně zaplatí 22 milionů

Pražští radní schválili zakázku na geologický průzkum trasy, kudy má vést severní a východní část Městského okruhu, tedy vnitřního silničního okruhu. Navázat má na tunelový komplex Blanka a přes Libeň a Malešice se napojit na Jižní spojku. Město za průzkum zaplatí 22,6 milionu korun, výsledky by měly být počátkem příštího roku.
3. 2. 2020|