TÉMA

Heslo

Opatrnost Čechů v on-line prostoru bank mírně klesla, vyplývá z průzkumu ČBA a Ipsos

Opatrnost Čechů v bankovním on-line prostoru se nepatrně snížila. Index kyberbezpečnosti letos dosáhl 66 procent, o jeden bod méně než loni. Letos kyberprostor čelí většímu počtu útoků. Vyplývá to z říjnového průzkumu, který v úterý představila Česká bankovní asociace (ČBA) a výzkumná agentura Ipsos.
7. 11. 2023Aktualizováno7. 11. 2023, 20:20|
Doporučujeme

Reportéři ČT: Tu je heslo k e-mailu, tady zase k e-shopu. Obchod s daty je výnosný, podvodníkům prozradí mnoho

O statisíce nebo i miliony korun přicházejí oběti kyberzločinu. Nejčastěji se hovoří o těch, kdo sami – byť nechtěně – podvodníkům své peníze poslali nebo jim dali přístup ke svému účtu. Ale přinejmenším do svého soukromí dává nevědomky nahlédnout nespočet dalších. O způsob, jak kyberzločin funguje, se zajímali Reportéři ČT Jana Neumannová a Ondřej Golis. Na internetu našli k dispozici i své údaje.
31. 10. 2023Aktualizováno5. 11. 2023, 15:38|

Dva muži, kteří se chtěli nabourat do firemního systému, dostali u soudu podmínku

Krajský soud v Ostravě uložil podmínky dvěma mužům, kteří chtěli prolomit zabezpečení počítačové sítě soukromé firmy. Muži se podle obžaloby snažili uplatit zaměstnance společnosti, aby do počítače nainstaloval zařízení k prolomení hesel. Oba obžalovaní pro poškozenou firmu dříve pracovali. Pro konkurenci chtěli získat citlivé informace o cenách nebo zákaznících.
14. 1. 2020|