TÉMA

SuperCom

Místo elektronického náramku osobní návštěvy. Lidi v domácím vězení musejí kontrolovat úředníci

Už půl roku musí systém domácího vězení fungovat bez elektronických náramků. Probační úředníci teď odsouzené kontrolují namátkově – minimálně čtyřikrát měsíčně. To jim brání v jiné práci. Soutěžení dodavatele nových náramků by mělo začít do konce roku.
30. 5. 2022|

Místo elektronických náramků dohlíží na dodržování domácího vězení úředníci

Probační a mediační služba přestala používat elektronické náramky pro hlídání obviněných a odsouzených, kteří mají být v domácím vězení, jsou podmíněně propuštěni na svobodu nebo by jinak byli ve vazbě. Úřad vypověděl smlouvu s dodavateli. V důsledku toho skončil nepřetržitý dohled a úředníci kontrolují domácí vězně jen namátkově. Soudcovská unie vyzvala, aby ministerstvo spravedlnosti využilo situace k zásadní změně a dohled nad domácími vězni předalo Vězeňské službě nebo přímo soudům.
2. 12. 2021Aktualizováno2. 12. 2021, 20:07|

Využití elektronických náramků pro odsouzené se může dočasně omezit. Firma nedodala objednanou sadu

Izraelská firma SuperCom nedodala objednanou novou sadu 120 elektronických náramků pro odsouzené. Podle Probační a mediační služby (PMS) kvůli tomu hrozí přechodné omezení monitoringu a jeho nahrazení namátkovými kontrolami probačních úředníků, informoval mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka. PMS se již připravuje i na variantu vypsání nové veřejné soutěže.
14. 1. 2020|