TÉMA

Ropice

Obchvat Třince je téměř hotový, částečné zprovoznění oddálila nepřízeň počasí

Dlouho očekávaný obchvat Třince je téměř kompletní. Silničáři zprovoznili poslední, pět a půl kilometru dlouhý úsek mezi Třanovicemi a Nebory. Odklonit má hustou tranzitní dopravu z přilehlých obcí. Otevřením trasy se dálnice D48 definitivně propojí se Slovenskem.
28. 3. 2023|

Začala oprava silnice I/68 u Stříteže. Řidiče čekají až do léta dopravní omezení

Začala oprava vytížené silnice I/68 mezi obcemi Střítež a Ropice na Frýdecko-Místecku. Jde o jeden z hlavních tahů na Slovensko. Povrch je podle silničářů po zimě poničený a potřebuje generální rekonstrukci. Stavební práce přinesou velká dopravní omezení. Silnice bude do konce týdne úplně uzavřená.
22. 3. 2021|

Beskydy ukrývají rysy i vlčí smečku. Po medvědech nenašli ochranáři ani stopu

Mapování velkých šelem v Beskydech potvrdil výskyt smečky vlků a několika rysů. Na stopy medvěda vlčí hlídky během únorového hledání nenarazily, loni se přitom v Beskydech pohybovali dva. S mapováním šelem pomáhaly Agentuře ochrany přírody a krajiny desítky dobrovolníků.
26. 3. 2020|
Počasí

Čtvrtek s rekordní teplotou. Místy bylo v Česku přes 26 stupňů

Meteorologické stanice v Česku opět zaznamenaly teplotní rekordy. Nezvykle teplé počasí panovalo zejména na severu Moravy a ve Slezsku, kde bylo místy přes 26 stupňů Celsia. Vůbec nejvyšší teplotu meteorologové naměřili v Ropici na Frýdecko-Místecku, a to 26,9 stupně.
24. 10. 2019|