TÉMA

Podzimní prázdniny

Epidemie prudce zrychluje, přibylo 3246 nakažených. Vláda zpřísnila opatření

Laboratoře v úterý potvrdily 3246 případů koronaviru, což je o 1739 víc než před týdnem a nejvíc od 20. dubna. Šíření covidu v Česku tak prudce zrychlilo za jediný týden. Kvůli zhoršující se epidemické situaci zpřísnila vláda některá opatření, od pondělí se mimo jiné vrátí povinnost nosit v práci respirátor, skončí také plošné proplácení preventivních testů na covid, i když zůstanou výjimky. V některých krajích hrozí podle ministra zdravotnictví omezování nemocniční péče. Bez očkování by počty hospitalizovaných mohly být i šestkrát horší.
20. 10. 2021Aktualizováno20. 10. 2021, 17:28|

Ochromený cestovní ruch vyhlíží podzimní prázdniny. Láká na zážitkové balíčky a nižší ceny

Podzimní prázdniny se blíží a více než polovina Čechů je chce strávit v tuzemsku. Před rokem čelil cestovní ruch tvrdému lockdownu, dopady cítí doteď. Čeští hosté v srpnu tvořili přes dvě třetiny klientely v tuzemských hotelech a penzionech – víc než v posledním roce před covidem. Restaurace jsou někdy i během oběda poloprázdné. I proto majitelé letos velmi nervózně vyhlížejí nadcházející podzimní volno.
18. 10. 2021|

S prodlouženým víkendem posiluje doprava

České dráhy přidají od pátku do provozu desítky vozů navíc, celkem by měly kapacity posílit o 15 tisíc míst. Nejvíce ji navýší na linkách mezi Prahou a Moravou a na Slovensko. Posílení dopravy k prodlouženému víkendu plánují i další dopravci, například RegioJet nebo FlixBus.
24. 10. 2019|