TÉMA

Wildlife Photographer of the year

Tření ryb, vějířník i pavouci. Porotci vyhlásili nejlepší fotografie přírody

Porotci mezinárodní soutěže Wildlife Photographer of the Year vyhlásili v úterý nejlepší fotografie přírody v roce 2021. Soutěž tradičně organizuje Přírodopisné muzeum v Londýně. Celkovým vítězem se stal Laurent Ballesta z Francie, který zaznamenal tření ryb u atolu Fakarava ve Francouzské Polynésii. Vítězné fotografie v jednotlivých kategoriích nabízí galerie v tomto článku.
14. 10. 2021|

Letošní ročník prestižní fotografické soutěže vyhrál snímek ohroženého tygra sibiřského

Jedna z nejprestižnějších fotografických světových soutěží přírody „Wildlife Photographer of the Year“ zná hlavního vítěze za rok 2019. Stal se jím Rus Sergej Gorškov, který zachytil ohroženého tygra sibiřského ve volné přírodě. Ocenění každoročně uděluje Přírodopisné muzeum v Londýně. Vítězné fotografie v jednotlivých kategoriích nabízí galerie v tomto článku.
14. 10. 2020|

Cenu pro nejlepšího fotografa divoké přírody vyhrál snímek lišky útočící na sviště

Jedna z nejprestižnějších fotografických soutěží světa Wildlife Photographer of the Year zná  hlavního vítěze. Je jím snímek od čínského fotografa Jung-čching Paa, který zachycuje strnulého sviště před útokem lišky tibetské. Ocenění každoročně uděluje Přírodopisné muzeum v Londýně. Podívejte se na galerii vítězných fotografií.
16. 10. 2019|