TÉMA

Bulvár

Havlová usiluje o další miliony za nepravdivý článek o milenci. Obrátila se na Nejvyšší soud

Herečka Dagmar Havlová podala dovolání ve sporu s vydavatelským domem Bauer Media. Vrchní soud jí pravomocně přiznal 1,2 milionu korun jako odškodnění za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy umíral její manžel, bývalý prezident Václav Havel. Někdejší první dáma však požaduje ještě dalších 2,8 milionu korun. Na dotaz České televize to uvedl mluvčí Městského soudu v Praze Adam Wenig. Věc nyní dostane na stůl Nejvyšší soud. Ten přitom před dvěma lety už do případu zasáhl a rozhodl částečně ve prospěch vydavatelství.
4. 8. 2022|

Kaiser má dostat čtvrt milionu za mylnou informaci Blesku o příbuzenství se Zápotockým

Herec Oldřich Kaiser má dostat 250 tisíc korun od vydavatele Blesku za mylné informace o příbuzenském vztahu s komunistickým prezidentem Antonínem Zápotockým. Rozhodl o tom Obvodní soud pro Prahu 7, verdikt není pravomocný. ČT to řekla jeho mluvčí Iva Kaňáková. Kaiser dříve vysoudil od společnosti Czech News Center sto tisíc korun, do případu ale zasáhl Ústavní soud, podle kterého bylo odškodnění nedostatečné.
5. 5. 2022|

Stát má zaplatit zdravotní sestře Marešové odškodnění milion a půl, rozhodl soud

Stát má zaplatit zdravotní sestře Věře Marešové odškodné zhruba 1,57 milionu korun za nezákonné stíhání. Rozhodl o tom soud. Žena, kterou soudy zprostily obžaloby z vražd šesti pacientů v rumburské nemocnici, se po ministerstvu spravedlnosti domáhala celkem pěti milionů. Stát před čtvrtečním verdiktem, který není pravomocný, více než milion korun uznal a uhradil. Odškodnění, které žena vysoudila, podle soudkyně Zdeňky Burdové značně převyšuje soudem běžně přiznávané částky za trestní stíhání. Případ Marešové podle ní nemá obdoby.
10. 6. 2021|

Český bulvár poprvé „shodil“ ministra. Kdo dal bulváru tip na Prymulovu noční schůzku?

Od noční schůzky na Vyšehradě uplynul víc než týden, téma je ale v médiích stále aktuální. Jedna noční fotografie zapříčinila výměnu ministra zdravotnictví uprostřed koronavirové krize. Na předmět schůzky jsou neustále dotazovaní její účastníci a otazník stále visí i nad tím, co stálo za pořízením fotografie, která vše odstartovala. Paparazzi svoje zdroje, stejně jako třeba investigativní novináři, nezveřejňují. Pozadí této „noční akce“ se s bývalými lidmi z bulváru snažil rozplést pořad Newsroom ČT24.
1. 11. 2020|

Vévodkyně Meghan jako Lady Di? Královský pár zahájil tažení proti nejtvrdšímu bulváru

Neutuchající propaganda, šikana a neúnosná brutalita. Tak princ Harry a vévodkyně Meghan popisují zájem bulváru o jejich osoby. „Moje manželka se stává obětí stejných sil jako kdysi má matka,“ nechal se slyšet princ. Oba proto začali proti bulváru bojovat a žalují ho. Vévodkyně se v týdnu zastaly i britské poslankyně. Čelí Meghan skutečně takovému tlaku jako princezna Diana? Vrací se doba nejbrutálnějších bulvárních praktik? Tématu se věnoval nedělní Newsroom ČT24.
3. 11. 2019|
Newsroom ČT24

Gott věděl, jak komunikovat s médii. I s těmi bulvárními, shodují se novináři

Informace o smrti Karla Gotta se ve středu rozšířila do všech českých médií během pár minut. Fotka zpěváka zaplnila stránky zpravodajských serverů, jeho nejznámější písničky zněly v televizním i rozhlasovém vysílání většinou celý den. V médiích se ale objevoval často i během své šedesátileté kariéry – a to hlavně v těch bulvárních. „Byl vždycky otevřený komunikaci a chtěl hledat kompromisy,“ říká v rozhovoru pro Newsroom ČT24 šéfredaktor deníku Blesk Radek Lain.
6. 10. 2019|