TÉMA

Savarin

Stát zamítl desetimiliardový komplex v srdci Prahy. Firma nabídne upravený projekt

Ministerstvo kultury zamítlo stavbu rozsáhlého komplexu Savarin v centru Prahy za deset miliard korun. Místo u Václavského náměstí mělo podle smlouvy s magistrátem sloužit i jako nové sídlo Slovanské epopeje. Hlavní město projekt odsouhlasilo, podle ministerských památkářů by ale ohrozil památkovou rezervaci. Developerská skupina Crestyl, která nemovitost vlastní, uvedla, že požádala ministra kultury Martina Baxu (ODS) o přezkum a projekt již oproti původní několik let staré verzi upravila tak, aby byl v souladu s připomínkami ministerských památkářů.
15. 6. 2022Aktualizováno15. 6. 2022, 15:03|

Muchova Slovanská epopej najde na 25 let místo v paláci Savarin. Praha podepsala dohodu

Slovanská epopej Alfonse Muchy bude umístěna v paláci Savarin blízko Václavského náměstí v Praze. Dohodu o tom podepsali zástupci hlavního města, Nadace Mucha a společnosti Crestyl. Ta pro cyklus dvaceti pláten vybuduje v Savarinu příslušné prostory. Expozice bude koncipována jako cesta životem Alfonse Muchy. Návrh dohody byl 31. ledna schválen pražskými radními.
11. 2. 2022|

Slovanská epopej by měla strávit minimálně čtvrtstoletí v paláci Savarin, dohodu schválili pražští radní

Pražští radní schválili dohodu mezi hlavním městem, Nadací Mucha a společností Welwyn o umístění Slovanské epopeje Alfonse Muchy na pětadvacet let s pětiletou opcí do paláce Savarin. Měl by tím být ukončen spor s jedním z dědiců, Johnem Muchou. V prostoru bude místo i pro vystavení rodinné sbírky.
31. 1. 2022Aktualizováno31. 1. 2022, 16:45|

Václavské náměstí zůstane bez parkovacích ramp. Budily kritiku, magistrát se teď dohodl s developerem

Pražský magistrát podepíše s Prahou 1 a developerskou společností Welwyn dohodu o postupu rekonstrukce spodní části Václavského náměstí. Mezi náměstím, Panskou a Jindřišskou ulicí vyrůstá rozsáhlý developerský projekt Savarin s kancelářemi či obchody – a ujednání má zajistit, že na Můstek nebudou ústit rampy z podzemních garáží a obyvatelé budou moci využívat pasáže vedoucí skrz developerský projekt. Příslušný dokument schválila ve čtvrtek pražská rada.
19. 3. 2020|

Architekt představil novou podobu paláce Savarin v centru Prahy. Komplex má stát deset miliard

Budoucí podobu historických budov v centru Prahy, které jsou spojené s palácem Savarin a tvoří komplex poblíž Václavského náměstí mezi ulicemi Na Příkopě, Jindřišskou a Panskou, v pátek v Praze představil britský architekt Thomas Heatherwick. Investor chce ještě do konce letošního roku začít s rekonstrukcí paláce Savarin tak, aby skončila v roce 2021. Celý projekt by měl být dokončen do konce roku 2022.
20. 9. 2019Aktualizováno20. 9. 2019, 17:24|