TÉMA

Velké Pavlovice

Řidič linkového autobusu na Břeclavsku nadýchal přes tři promile. Přiznal, že vypil lahev rumu a vodky

Přes tři promile nadýchal na Břeclavsku řidič napůl plného linkového autobusu, ke kterému nejprve vyrazili záchranáři a následně policie. Zdravotníci přijeli, kvůli údajným zdravotním problémům řidiče, policisty pak zavolali sami. Policie vyzvala cestující a další svědky, aby se jí přihlásili, jízdou opilého řidiče autobusu se zabývá pro možné spáchání trestného činu.
11. 1. 2023|

Z Mladé Boleslavi se do Velkých Pavlovic přestěhovalo 40 syslů. Mají posílit tamní kolonii

Čtyři desítky syslů odchycených v mladoboleslavské lokalitě na Radouči se v úterý přestěhovaly do Velkých Pavlovic na Břeclavsku. Posílí tamní kolonii, která v posledních dvou letech i kvůli přívalovým dešťům zaznamenala početní pokles. Z původních stovek syslů tam nyní přežívají už pouze jednotlivci. Informovala o tom Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, která stojí za záchranným programem sysla obecného.
20. 7. 2021Aktualizováno20. 7. 2021, 19:11|

Část bank ruší své menší pobočky. Koronakrize ukázala, že se bez nich lidé obejdou

Banky ruší desítky svých poboček po celé republice. Koronavirová krize totiž podle nich ukázala, že se lidé bez jejich služeb obejdou a že je svede zastoupit internetové bankovnictví. Například Komerční banka do konce srpna definitivně uzavřela stovku poboček včetně té v Bučovicích nebo Velkých Pavlovicích. Bankomaty ve městech zůstávají.
31. 8. 2020|

V meruňkových sadech v noci hořely ohně. Ovocnáři se brání proti mrazu

Sadaři ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku se snaží ochránit kvetoucí stromy před mrazem. Zapálili proto v noci ohně. Do jaké míry se to povedlo a zda přece jen bude úroda, uvidí v dalších dnech. Podle předpovědi počasí mají ranní mrazíky pokračovat dál.
25. 3. 2020|

Hasiči našli po 55 hodinách muže zasypaného ve studni na Břeclavsku. Je mrtev

Hasiči našli v pondělí k večeru šestadvacetiletého muže zasypaného ve studni ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku mrtvého. Zemina ho zasypala v sobotu po poledni v hloubce kolem deseti metrů, na jeho vyproštění pracovali hasiči téměř 55 hodin. Policie případ dál vyšetřuje.
4. 8. 2019Aktualizováno5. 8. 2019, 19:50|