TÉMA

Klíčava

Státní zástupce žádá pro ředitele Lesní správy Lány Baláka přísnější trest

Státní zástupce požaduje přísnější trest pro ředitele Lesní správy Lány Miloše Baláka a další obžalované v případu ovlivňování veřejné zakázky na druhou etapu opravy svahů v Lánské oboře. Odvolání podali také všichni obžalovaní. České televizi to potvrdil předseda senátu Okresního soudu v Kladně Petr Sedlařík.
11. 11. 2021|

Státní zástupce navrhl šéfovi lánských lesů Balákovi čtyřletý trest a zákaz činnosti

Státní zástupce Jiří Pražák ve čtvrtek u soudu navrhl za manipulaci se zakázkou Lesní správy Lány jejímu šéfovi Miloši Balákovi čtyřletý trest a zákaz činnosti. Manažerovi dodavatelské firmy Energie - stavební a báňská (ESB) Liboru Tkadlecovi navrhuje trest 3,5 roku a firmě ESB peněžitý trest osm milionů korun a zákaz plnění veřejných zakázek nejméně tři roky.
22. 4. 2021|

Policie ukončila vyšetřování lánských lesů. Obviněný šéf správy Balák odmítá odstoupit

Policie ukončila vyšetřování případu Lesní správy Lány. České televizi to potvrdilo Vrchní státní zastupitelství v Praze. Mezi obviněnými je i šéf zmíněné instituce Miloš Balák, který vinu odmítá. On i další podezřelí se nyní můžou seznámit se spisem, případně navrhnout doplnění. Podle policie byla oprava svahů u nádrže Klíčava předražená a výběrové řízení de facto připravovala firma, která ho pak i vyhrála. Balák ve funkci zůstává a už před časem zmínil, že nehodlá skončit ani v případě obžaloby.
23. 7. 2019|