TÉMA

Lubomír Červinský

Soud uložil za manipulace tendrů na přestavbu nemocnice v Náchodě dva pětileté tresty

Krajský soud v Hradci Králové potrestal bývalého vedoucího odboru investic Královéhradeckého kraje Emila Kmoníčka a bývalého hejtmanova poradce Lubomíra Červinského za manipulace dvou miliardových tendrů na přestavbu krajské nemocnice v Náchodě pětiletými tresty vězení. Oba vinu odmítají. Hradecký soud se kauzou zabýval podruhé, trest zpřísnil Červinskému, kterého minule osvobodil. Rozsudek není pravomocný.
26. 4. 2022Aktualizováno26. 4. 2022, 13:14|

Odvolací soud zrušil tresty za manipulaci tendrů na náchodskou nemocnici. Případ se projedná znovu

Odvolací senát zrušil verdikt krajského soudu, který potrestal bývalého vedoucího odboru investic Královéhradeckého kraje Emila Kmoníčka za manipulace dvou miliardových tendrů na přestavbu krajské nemocnice Náchod pětiletým trestem vězení. Zrušil i osvobozující rozsudek nad někdejším poradcem hejtmana Lubomírem Červinským. Případ vrátil k novému projednání. Oba muži vinu odmítají, na krajském úřadě již nepracují.
30. 9. 2021|

Za manipulace tendrů na nemocnici Náchod uložil soud pětileté vězení

Krajský soud v Hradci Králové potrestal bývalého vedoucího odboru investic Královéhradeckého kraje Emila Kmoníčka za manipulace dvou miliardových tendrů na přestavbu krajské nemocnice Náchod pětiletým trestem vězení. Soud mu také na pět let zakázal výkon veřejných funkcí. Bývalý poradce hejtmana Lubomír Červinský byl viny zproštěn. Oba vinu odmítali. Na krajském úřadě již nepracují.
23. 7. 2020Aktualizováno23. 7. 2020, 11:29|

Kauza tendrů na nemocnici Náchod je před soudem. Oba obžalovaní vinu odmítají

Krajský soud v Hradci Králové začal projednávat kauzu údajně zmanipulovaných tendrů na přestavbu náchodské nemocnice. Podle obžaloby se bývalý vedoucí odboru investic kraje Emil Kmoníček a poradce hejtmana Lubomír Červinský pokusili zajistit vítězství v tendrech stavební společnosti Metrostav. Oba však při zahájení líčení svou vinu odmítli, ani jeden z nich už na krajském úřadu nepracuje.
25. 6. 2019Aktualizováno25. 6. 2019, 16:11|