TÉMA

Bolt Tower

O vítkovické vysoké pece se bude starat Museum+, první státní kulturní organizace v kraji

Ministerstvo kultury zřídilo svoji novou příspěvkovou organizaci v Ostravě, první v Moravskoslezském kraji. Jmenuje se Museum+ a jejím účelem je obnova vysokých pecí v Dolních Vítkovicích, které jsou národní kulturní památkou, informovala mluvčí resortu Michaela Lagronová. Náklady na provoz organizace v několika příštích letech mají být přibližně čtyři miliony korun ročně včetně dočasného pronájmu prostor v Dolních Vítkovicích a personálních nákladů na zaměstnance.
8. 4. 2021|

V Dolních Vítkovicích bude další objekt, který má sloužit kultuře. Opraví se stará výdušná jáma

V památkově chráněných Dolních Vítkovicích v Ostravě projde rekonstrukcí další objekt. Z výdušné jámy v areálu Dolu Hlubina se stane kreativní akademie. Budova z režného zdiva dostane i velkou prosklenou nástavbu. Autorem projektu je architekt Kamil Mrva. Oprava výdušné jámy je rozdělena na dvě etapy, ta první má být hotová do konce letošního března.
5. 2. 2021|

Prohlídka Dolních Vítkovic se rozšíří o koksovnu. Poprvé během festivalu Colours of Ostrava

Návštěvníci industriálních Dolních Vítkovic v Ostravě si budou moci nově prohlédnout i provoz koksovny. Bývalá koksárenská baterie číslo pět se stala součástí prohlídkové trasy areálem. Její zpřístupnění stálo třináct milionů korun, zhruba jedenácti miliony projekt podpořil Moravskoslezský kraj. „KOX“ si lidé prohlédnou poprvé během festivalu Colours of Ostrava.
15. 7. 2019|

Dolní Vítkovice lákají pod vysokou pec Bolt Tower. Vznikl tam další prostor pro návštěvníky i akce

Dolní oblast Vítkovice (DOV) v Ostravě zpřístupnila další plochu pro návštěvníky areálu. Revitalizovaný prostor pod vysokou pecí by měl sloužit nejen návštěvníkům, ale využívat by se v budoucnu mohl i pro různé samostatné akce. V následujících týdnech chce vedení DOV otevřít i budovu koksovny uprostřed areálu.
11. 6. 2019|