TÉMA

IPad

Firma Apple vyhověla tlaku Evropské unie. Dalším trablům ale musí čelit ve Francii a Číně

Americká technologická společnost Apple se v posledním týdnu dostala několikrát do světových zpráv. Jednak představila novou řadu chytrých telefonů iPhone 15, kde přešla z vlastního nabíjecího konektoru na rozšířenější systém USB-C, jehož jednotné používání prosazuje Evropská unie. Zároveň však musí firma čelit tomu, že ve Francii budou přechodně staženy z prodeje telefony iPhone 12,  protože vyzařují příliš silné elektromagnetické vlny. Navíc se spekuluje o zhoršené pozici Applu u čínské administrativy.
13. 9. 2023|

Chyba u iPhonů a iPadů zřejmě umožňovala hackerům krást data

Společnost Apple plánuje opravit chybu, která podle bezpečnostní firmy možná způsobila, že více než půl miliardy iPhonů se mohlo stát terčem hackerů. Chybu, která se objevila také u iPadů, objevila společnost ZecOps, když vyšetřovala sofistikovaný kybernetický útok na jejího klienta, který se uskutečnil koncem roku 2019, napsala agentura Reuters.
22. 4. 2020|

Legendární aplikace iTunes jde ke dnu. Nahradí ji trojlístek Apple Music, Podcast a Apple TV

Po osmnácti letech skončil v pondělí program Tunes, který byl pro každého „jablíčkáře“ nutností, protože sloužil jako nástroj pro kupování a pouštění hudby, filmů a seriálů. Apple se jej rozhodl nahradit triem aplikací Music, Podcast a TV. Toto nové řešení představil na vývojářské konferenci WWDC v San José. Stejně jako třeba novinku iPadOS, nový operační systém, který má tablet přiblížit plně funkčnímu PC při zachování jednoduchosti mobilního prostředí iOS.
4. 6. 2019|