TÉMA

Bílý Potok

Hejnice chtějí zachovat železniční přejezd. Správní řízení má určit jeho potřebnost

V Hejnicích na Frýdlantsku se lidé bouří proti možnému zrušení přejezdu. Správa železnic totiž poslala žádost na stavební úřad, který má posoudit jeho využitelnost. Silnice, kterou trať protíná, je ale pro místní důležitá. Je totiž jedinou, kterou při povodních nezaplavuje voda.
29. 12. 2021Aktualizováno29. 12. 2021, 20:08|

V Jizerských horách začala demolice horské chaty na Smědavě, nahradí ji wellness hotel

V Jizerských horách začala tento týden demolice horské chaty Smědava v Bílém Potoce na Liberecku, zůstat z ní by měla jen terasa. Známou chatu z roku 1935 mezi vrcholem Jizera a Plochým vrchem by podle webu Liberecká drbna měl nahradit wellness hotel.
6. 10. 2021|
Počasí

SLEDUJEME: Silný déšť rozvodnil řeky. V Osoblaze se utopil člověk, další osoba se pohřešuje

Vydatný déšť opět zvedl v Česku hladiny řek, zejména na severovýchodě Čech a na Jesenicku. Ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Vladimír Vlček ve vysílání ČT24 potvrdil první oběť velké vody: záchranáři vytáhli z rozvodněné Osoblahy na Bruntálsku jednoho utonulého, další osoba se pohřešuje. Extrémní riziko záplav nově hrozí v oblasti Veselí nad Moravou, dál platí i v Libereckém kraji. Na Chrudimsku a Jesenicku tak vysoké nebezpečí pominulo.
20. 6. 2020Aktualizováno20. 6. 2020, 23:59|
Počasí

Rozvodněné řeky se vrátily do koryt. Ještě bude pršet, nejhorší obavy se asi nenaplní

Voda v domech a zdivočelé řeky, ve kterých před několika dny sotva byla nějaká voda – to přinesly vydatné deště, které ve středu zasáhly severovýchod Čech a hlavně východ a sever Moravy a Slezsko. Nejhorší byla situace u Senice, která se vylila z břehů, večer ale hladiny většiny toků poklesly. Ve čtvrtek by již neměla být situace tak kritická. Bude sice ještě pršet, meteorologové ale zmírnili výstrahu a na nejvyšší povodňové stupně se již většina toků nejspíše nedostane.
22. 5. 2019Aktualizováno22. 5. 2019, 22:37|