TÉMA

Tomáš Chrenek

Prymula se stal externím konzultantem skupiny Agel, její součástí je i distribuce vakcín

Bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula se stal externím konzultantem skupiny Agel podnikatele Tomáše Chrenka. České televizi skupina Agel potvrdila, že s Prymulou spolupracuje. Součástí Agelu je firma Avenier, která v Česku distribuuje vakcíny firmy Moderna a vyhrála i výběrové řízení na distribuci očkovacích látek od firmy Johnson&Johnson. Prymula řekl, že nebude komentovat své soukromé aktivity.
5. 4. 2021|

Vysoké školy budou moci učit a zkoušet dálkově i příští rok, schválila sněmovna

Vysoké školy v Česku budou moci upravit plán studia a podmínky přijímacích zkoušek i v příštím roce. Nadále budou moci také vyučovat a zkoušet na dálku, rozhodli poslanci. Dříve také schválili, že zdravotní pojišťovny budou moci hradit antigenní testy na covid-19 přímo distributorovi, který je nakoupí a rozveze mimo jiné do domovů pro seniory. Sněmovna také odmítla zrychleně projednat vládní návrh širších změn v oddlužení, v úvodním kole jej posoudí nejspíš v prosinci. Odpoledne se ve sněmovně konaly interpelace na členy vlády.
12. 11. 2020Aktualizováno12. 11. 2020, 21:11|

Vzorná matka a kamarádka, popsala před soudem Fibingerová Nečasovou. Většina svědků znovu nedorazila

Na úterní soudní jednání v případu takzvaných trafik pro poslance ODS a údajného krácení daní u luxusních darů opět nedorazily více než dvě třetiny předvolaných svědků. Naopak někdejší halová rekordmanka ve vrhu koulí Helena Fibingerová před soudem Nečasovou popsala jako vzornou matku a kamarádku.
6. 8. 2019|

K soudu v kauze trafik přišel pouze jeden svědek. Nečasové prý věnoval květiny a uhlí

Na úterní jednání soudu v kauze takzvaných poslaneckých trafik a krácení daní u luxusních darů dorazil z deseti svědků pouze někdejší předseda představenstva a člen dozorčí rady Severočeských dolů Ivan Lapin. Odmítl, že by nynější manželce expremiéra Petra Nečase (ODS) dal jakýkoliv hodnotný dar. Generální ředitel ČEZu Daniel Beneš, miliardář Daniel Křetínský,  lobbista Vladimír Johanes či bývalý ekonomický ředitel pražského dopravního podniku Martin Horák se z úterního jednání Obvodního soudu pro Prahu 1 omluvili.
16. 4. 2019|