TÉMA

Lucerna

„Této zemi bude chybět.“ S Karlem Schwarzenbergem se ve svatovítské katedrále rozloučila šlechta, diplomaté i politici

Se státními poctami se uskutečnilo poslední rozloučení s bývalým ministrem zahraničí, politikem a příslušníkem jednoho z nejstarších evropských šlechtických rodů. Zádušní mše za Karla Schwarzenberga se konala v Chrámu svatého Víta na Pražském hradě. Ceremoniálu se účastnili pozvaní hosté z řad evropské šlechty, diplomatů a politiky. Prezident Petr Pavel ve své smuteční řeči uvedl, že ve Schwarzenbergovi odchází velká osobnost moderních dějin, která bude Česku chybět.
9. 12. 2023Aktualizováno9. 12. 2023, 21:43|

30 let zpět: Nick Cave poprvé zavítal do Prahy

Do Československa zavítala další výrazná hvězda rockové hudby, australský muzikant, herec a spisovatel Nick Cave. V beznadějně vyprodané pražské Lucerně vystoupil se svou kapelou The Bad Seeds.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
6. 9. 2022|

30 let zpět: Premiéra filmu Žebrácká opera

Před třiceti lety měl premiéru film Žebrácká opera. Slavnostního uvedení do kin se v pražské Lucerně vedle tvůrců zúčastnil Václav Havel i další politici. O novém díle se na kameru rozhovořili jeden z protagonistů snímku Josef Abrhám a režisér Jiří Menzel. Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
23. 9. 2021|

The Beach Boys se vrátili do Prahy. Good Vibrations je pořád drží na koncertních prknech

Na pódiu pražské Lucerny se v neděli připomněli hudební veteráni amerického surf rocku The Beach Boys – padesát let poté, co na stejném místě vystoupili poprvé. Jejich slavné melodie ze slunné Kalifornie vystačily na více než dvouhodinovou show.
17. 6. 2019|

Čaputová se v Praze setkala se Schwarzenbergem, večer navštívila koncert Boba Dylana

Budoucí slovenská prezidentka Zuzana Čaputová dva týdny po svém volebním vítězství soukromě navštívila Prahu. V úterý ji poslanec TOP 09 a někdejší ministr zahraničí Karel Schwarzenberg pozval na večeři. Na neformálním setkání byl i ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský, filozof a kněz Tomáš Halík či hudebník Michael Kocáb, kteří ji podpořili v kampani. Večer pak Čaputová navštívila koncert legendárního amerického zpěváka Boba Dylana v Lucerně.
10. 4. 2019|