TÉMA

Klub ledního hokeje

Jednatel zlínského hokeje Hamrla rezignoval kvůli obvinění z krácení daní

Jednatel zlínského hokejového klubu Berani Zlín Robert Hamrla ve čtvrtek rezignoval na funkce v klubu, byl také generálním manažerem. Informoval o tom zlínský primátor Jiří Korec (ANO). Město má v hokejovém klubu 49procentní podíl. Hamrla je jedním z devíti lidí a čtrnácti firem, které kriminalisté ve středu obvinili v souvislosti s trestným činem krácení daně, poplatku a podobné povinné platby.
22. 6. 2023|

Jihlava prodá hokejovou Duklu. Na extraligu by potřebovala víc peněz, které ale město nemá

Město Jihlava se rozhodlo, že prodá hokejový klub HC Dukla Jihlava. Krajské město je jeho stoprocentním vlastníkem. Dukla je historicky druhým nejúspěšnějším hokejovým klubem v Česku, na jeho provoz ale Jihlavě chybí peníze. Město si však v HC Dukla Jihlava chce zachovat menšinový podíl. Zastupitelé už schválili záměr změny vlastnické struktury klubu.
23. 12. 2021|

Právník kritizuje smlouvu o prodeji pardubického hokejového klubu, je podle něj neplatná

Smlouva o upsání akcií pardubického hokejového klubu na soukromého vlastníka nebyla podle právníka Petra Papeže uveřejněna v registru smluv v zákonné podobě. Znamená to, že je neplatná a majoritním akcionářem zůstalo město Pardubice, míní právník. Podle Papeže je navíc smlouva nevýhodná, čímž patrně město porušilo péči řádného hospodáře. Chybu v registru připustil i nový vlastník klubu Petr Dědek.
24. 9. 2020|