TÉMA

Scotland Yard

Scotland Yard je ve dvojím ohni. Vyšetřuje na nejvyšších místech a čeká, kdo ho povede

Do jeho nevítané pozornosti se nedávno dostal i princ Charles či premiér Boris Johnson. Scotland Yard se tak nyní zabývá případy, které mohou ovlivnit vztah občanů k monarchii či způsobit pád ministerského předsedy. Zároveň však jeho samotné vedení prochází vážnou krizí, jež může výrazně zformovat budoucnost londýnské policie.
18. 2. 2022|

Šéfka londýnské policie Cressida Dicková odstoupila

Šéfka londýnské policie Cressida Dicková ve čtvrtek večer odstoupila z funkce, oznámil londýnský starosta Sadiq Khan. Odstoupení podle agentury Reuters následovalo poté, co starosta vyjádřil nespokojenost s prací policejní náčelnice a zapochyboval, že by mohla vykořenit z londýnské policie takové problémy jako rasismus a sexismus.
11. 2. 2022|

Okolnosti smrti Češky v Británii nejsou podezřelé, uvedl Scotland Yard

Okolnosti smrti české zdravotnice, jejíž tělo bylo o víkendu nalezeno v parku na jihovýchodě Londýna, nejsou podezřelé. S odvoláním na policii to uvedl server Independent. Muž, který byl zadržen v souvislosti se zmizením Češky, byl propuštěn na kauci. Tělo ženy, která byla pohřešovaná dva týdny, našla podle britského tisku v parku Brunswick Park ve čtvrti Camberwell skupina dětí v neděli před polednem.
13. 12. 2021|

Po otevření klubů v Británii je Scotland Yard ve střehu. Brojí proti násilí a obtěžování v podnicích

Stovky zaměstnanců nočních podniků v Londýně prošly v posledních týdnech novým tréninkem. Cílem je, aby dokázali pomoct mladým lidem, kteří se ocitnou v nesnázích. Scotland Yard se obává, že znovuotevřením zábavních podniků po konci restriktivních opatření opět naroste zločin. Podle průzkumů víc než polovina žen zažila sexuální obtěžování v barech, hospodách a klubech. Nejvíc případů bylo právě v Londýně.
29. 8. 2021|

Ve světoznámém případu zmizelé britské dívky se po třinácti letech objevil podezřelý

Němečtí vyšetřovatelé oznámili posun v případu britské dívky Maddie McCannové, která zmizela před třinácti lety při rodinné dovolené v Portugalsku. Z její vraždy podezírají 43letého muže z Německa. Podezřelý, který byl už v minulosti podle agentury DPA vícekrát trestán kvůli sexuálním deliktům i na dětech, si v současnosti odpykává víceletý trest ve vězení. Případ patří ve Velké Británii k nejsledovanějším.
4. 6. 2020|

Policie v Londýně řeší desítky útoků nožem denně. Nejčastěji ve válkách gangů

V Anglii a Walesu rekordně přibývá útoků nožem. Loni tam vrazi ubodali 285 lidí, což je nejvíc od roku 1946. Největší podíl na tom má Londýn. Podle tamní policie je hlavní příčinou obchod s drogami a spory gangů, turisté se prý tolik bát nemusí. Útočníky neodrazuje ani to, že jejich zločin většinou zaznamenají kamery a na jejich dopadení bývá vypisovaná odměna.
9. 4. 2019|