TÉMA

Kirstjen Nielsenová

Americké ministerstvo vnitřní bezpečnosti opět přichází o vedení. Odstoupil úřadující šéf

Úřadující americký ministr vnitřní bezpečnosti Kevin McAleenan odstoupil. Oznámil to americký prezident Donald Trump, který chce jeho nástupce jmenovat příští týden. McAleenan byl pověřen vedením ministerstva v dubnu.
12. 10. 2019|

Trumpovy personální změny pokračují. Skončí i šéf jeho ochranky Alles

Tajná služba Spojených států, elitní bezpečnostní útvar, který odpovídá mimo jiné za ochranu klíčových postav Spojených států včetně prezidenta, přijde o velitele. Bílý dům vyzval k odchodu veterána námořní pěchoty a války v Iráku Randolpha Allese. Končí dva roky poté, co jej americký prezident Donald Trump sám do úřadu přivedl. Od května ho nahradí James Murray. Personální zemětřesení v posledních dnech zasáhlo celé ministerstvo vnitřní bezpečnosti, pod které agentura spadá.
10. 4. 2019|

Ministryně vnitřní bezpečnosti USA, která přispěla k řadě Trumpových kontroverzních výroků, končí

Americká ministryně vnitřní bezpečnosti Kirstjen Nielsenová rezignovala. S odvoláním na její rezignační dopis o tom napsaly světové agentury. Informaci, že Nielsenová post opouští, nejprve na Twitteru zveřejnil prezident Donald Trump. Ten zároveň doplnil, že nově bude funkci vykonávat dosavadní šéf amerického Úřadu celní a hraniční ochrany (CBP) Kevin McAleenan. Kromě ministryně končí po dvou letech také dosavadní šéf ochranky amerického prezidenta Randolph Alles.
8. 4. 2019Aktualizováno8. 4. 2019, 08:18|