TÉMA

Leonid Kušnarenko

Rusko chce vydání muže viněného z krádeže ropy. Český soud to odmítl

Pražský městský soud v úterý nevyhověl návrhu vydat bývalého vězeňského dozorce Jevgenije Sergejeva k trestnímu stíhání do Ruska. Rozhodl, že vydání muže je nepřípustné. Čtyřicetiletý Sergejev je v Rusku viněn z krádeže, údajně navrtával potrubí a kradl ropu. Podle jeho advokáta Leonida Kušnarenka je však obvinění vykonstruované a účelové. Sergejev byl podle právníka spolupracovníkem opozičního politika Alexeje Navalného, odmítal se také podílet na mučení vězňů.
29. 3. 2022Aktualizováno29. 3. 2022, 13:52|

Kušnarenka kvůli výzvě k ozbrojování vyloučili z muslimské obce

Ústředí muslimských obcí vypovědělo ze svého středu Leonida Kušnarenka, který jako předseda pražské muslimské obce v polovině března ve videu zveřejněném na svém facebookovém profilu nabídl členům obce pomoc s ozbrojením. Kušnarenko přestal být předsedou i členem obce. Uvedl to Deník N. Podle Ústředí muslimské obce bylo Kušnarenkovo chování nevhodné.
25. 3. 2019Aktualizováno25. 3. 2019, 11:34|

Kontroverzní video šéfa pražské muslimské obce už řeší policie. Sám Kušnarenko své výroky mírní

Muslimové v Česku mírní napětí kolem výroků předsedy Pražské muslimské obce. Leonid Kušnarenko ve videu vybízel k ozbrojování pro vlastní ochranu a nabízel pomoc při žádostech o zbrojní pas. Ústřední muslimská obec i její pražská organizace se od toho distancovaly. Videem už se zabývá policie, sám autor však ve středu své výroky mírnil.
20. 3. 2019|